Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin fabrika yangınına 3 dakika gibi kısa bir sürede müdahale edildiği belirtildi.

 

 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “10 Mart 2015 Salı günü saat 08.41’de, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Komuta Merkezi’ne Kahramanmaraş-Adana karayolu 7. Kilometresinde bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine, Aksu Mahallesi’nde konuşlandırılan itfaiye müfrezesi 3 dakika içinde olay yerine ulaşarak ilk müdahaleye başladı. Eş zamanlı olarak, Merkez İtfaiye Grubu’ndan gönderilen 6 araç ve 15 itfaiye eri ise 7 dakika içinde söz konusu fabrikaya ulaştı. Fabrikanın depo bölümünün çatısında spiral ile tadilat yapılması sırasında çıkan kıvılcımların aşağıda bulunan pamuk balyalarını tutuşturması sonucu çıktığı belirlenen yangın, 25 dakika süren etkili müdahale sonucu, işletme bölümüne sıçramadan söndürüldü. Yanan maddelerin pamuk balyası olması sebebiyle soğutma çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü” denilerek bilgi verildi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Her yangında olduğu gibi saniyelerin büyük önem taşıdığı söz konusu yangına, Kahramanmaraş-Adana karayolu üzerinde yaklaşık 8 ay önce açılan Aksu Müfrezesi’nin 3 dakika gibi bir sürede müdahale etmesine dikkat çekildi ve Kahramanmaraş İtfaiyesi’nin güçlendirilmesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür edildi.