Olay, Barış Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan 17 katlı Kutlu Apt A-2 Blokta saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, henüz bilinmeyen bir nedenle binanın içerisinde bulunan elektrik panosu kısa devre yaparak alev aldı. Yangın sonucu bina içerisi yoğun dumanla kaplandı. Bu sırada bina sakinleri büyük panik yaşayarak can havliyle binayı terk etmek istedi. 17. katta oturan bir kadın merdivenlerden 6. kata kadar ilerleyebildi. Yoğun dumandan daha fazla ilerleyemeyeceğini anlayan kadın, 6. katın havalandırma boşluğundan aşağı atladı. Yere çakılan kadın olay yerinde can verdi. Aynı sıralarda binayı terk etmeye çalışan bir başka kadın ise bina içerisinde elektrik akımına kapılarak can verdi.

Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yoğun dumandan etkilenerek çevredeki hastanelere kaldırıldı. İhbar üzerine gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olaya müdahale etti.

2 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.