Kahramanmaraş'ta bugünden itibaren 4 gün süreyle gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği ve hava sıcaklığının da en düşük 9, en yüksek 18 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Son günlerde bahar havası yaşayan Kahramanmaraş'ta bugün gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçeleri'ndeki gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklığı da bugün en düşük 12 ve en yüksek 17 derece olacak. Kahramanmaraş'ın iki merkez ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışlar; yarın (pazar), pazartesi ve salı günleri de devam edecek. Çarşamba günü de havanın çok bulutlu olması bekleniyor.

 

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığının İç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/s), ilk saatlerde Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.