Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Atletico Madrid, 1-0’ın avantajıyla gelen Leverkusen’i penaltılarla 4-2 yenip son 8’e kaldı.
Skor üstünlüğünü kullanmak adına maça sakin başlayan konuk ekip, defanstan Spahic’in attığı uzun paslarla topu 3. bölgede tutup tehlikeyi kaleden uzak tutmak istedi. Rakibin başlangıcı ve Simeone’nin ‘55 bin kişilik gürültü bekliyorum’ lafının telaşıyla maça iyi giremeyen A.Madrid, 16. dakikada Son’un şutuyla golü de yiyordu ama Mandzukic çizgiden kurtardı.

 
 
 

Sevinen Arda oldu
27’de ilk ciddi girişiminde Suarez’in ayağından golü bulan ev sahibi 1-0 öne geçip, oyun olarak da toparlandı. Bu andan itibaren Koke-Arda-Suarez üçlüsü takımı atağa çıkarmaya başladı.
Rakibinin baskısına karşın sakin savunmasını sürdüren Schmidt’in Leverkusen’i özellikle duran toplarla pozisyon aradı. 4-4-1-1 düzenine dönen Alman ekibi, 4-2-4’e yaklaşan ev sahibine karşı direnmeye çalıştı. 69’da Griezmann’ın soldan pasında ise Arda en net fırsatını yakaladı. 80’de bir kez daha şans bulan milli yıldız Leno’yu aşamadı, normal süre 1-0 bitti.
Chelsea, ünlü ‘defans’ otobüsünü Leverkusen’e kiralanmış olacak ki uzatmalar bekleneni vermedi ve penaltılara geçildi. Hakan ve Ömer atışları kaçırınca, Arda ve arkadaşları penaltılarda 3-2’lik üstünlük sağlayarak sevinen taraf oldu.

Ömer Toprak ve Hakan şaşırttı

Penaltılarla sonucun belli olduğu mücadelede Leverkusen’de Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu’nun atışları hayal kırıklığı yarattı. Her iki oyuncu da ağları bulamadı. Öte yandan, Atletico Madrid’de Arda Turan ve Leverkusen’de Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak 120 dakika sahada kaldı.