MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Sefer Aycan, seçim çalışmaları kapsamında kuzey ilçelerinde Elbistan'a ziyarette bulunarak, teşkilattan ve partililerden destek istedi.

 

 

7 Haziran'da yapılacak olan 23. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Kahramanmaraş'tan MHP aday adayı olan Sefer Aycan, Elbistan'da parti teşkilatını ziyaret ette ve parti binasında İlçe Kadın Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen "Türkmenlere Gönül Köprüsü" programına katıldı.  MHP Kadın Kolları tarafından Irak’ın Kerkük kentinde yaşayan Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasının başlangıcına katılan Aycan, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na bir kez daha rahmet dilerken; Irak'ın Türkmen kentinde yaşayanlar için başlatılan çalışmayı da takdirle karşıladığını söyledi.

 

Aycan, MHP Elbistan Kadın Kolları'nın bu çalışmasının daha da büyüyerek devam etmesi dileğinde bulunurken, Çakıroğlu olayının Türkiye'nin düştüğü durumu bir kez daha gözler önüne serdiğini bildirdi. Bu arada, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili olarak ta değerlendirmelerde bulunan Sefer Aycan, "Türk tarihinde ilk kez vatan toprağı savaşılmadan terkedilmiştir. Niye terk edilmiştir? Orada güvenliği sağlayamayacağını düşünerek, askerimizi oradan çekmiştir. Bu tamamen AKP Hükümetinin bunca zaman yaptığı yanlış politikaların sonucudur" dedi.

 

Öte yandan Kerkük’teki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası ile ilgili olarak konuşan MHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Meral Bostancı, “Türkmen kardeşlerimizin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermemiz imkansızdır” diye konuştu. MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Kerkük’te yaşayan soydaşlarımızın durumuna sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Kerkük, kimsenin umurunda olmadı. Dindaşımız ve soydaşımız kendi kaderine terk edildi. Belki Mısırlı Esra ve Suriyelilere sahip çıkıldığı kadar sahiplenilmediler ama biz ülkücüler olarak sonuna kadar onların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Program, Kerkük ve Musul’da yaşayan Türkmenlerin içinde bulundukları zor koşulları ve yaşam mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından son buldu.