Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat İlçesi Döngele Ortaokulu'na 3 bin TL'lik kitap desteği sağladı.

 

 

12-21 Aralık 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş Fuar Merkezinde (KAFUM) düzenlenen "Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarı"nda Döngele Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Alkan, İngilizce Öğretmeni Fatma Tuğ ve Rehberlik öğretmeni Merve Aksüngü, Kahramanmaraş Valisi Güvençer ile tanışma ve sohbet imkanı bulunca, sıkıntılarını anlatmışlardı.

 

Öğretmenler; okullarının unutulmuşluk içinde olduğundan  ve öğrencilerine farklı pencereler açacak bir kütüphane oluşturmak üzere yola çıktıklarından bu amaçla "Karanlığa Işık Yak" isimli kitap toplama kampanyası yürüttüklerinden bahsettiler ve Vali Mustafa Hakan Güvençer'den bu kampanyaya destek olmasını istediler.

 

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de bu fedakar öğretmenlerin taleplerine duyarsız kalmayarak okula 3 bin liralık kitap bağışında bulundu. Vali Güvençer'in bu duyarlılığı karşısında öğretmenler tarifsiz mutluluk yaşarken; Aynı zamanda İşler Kitap Kırtasiye de Vali bey'in kitap bağışı üzerine okula kaynak kitap gönderme sözü verdi.

 

Daha önce de Döngele Ortaokulunun sosyal medyada yapmış olduğu isteklere Kahramanmaraş'ın online yardım platformu "Mutlu Ol Yeter" de destek olarak okul kütüphanesinin büyümesi ve öğrencilerin mutlu olmasına destek verdiler.