Kahramanmaraş Valiliği Vali Fikret Kiraz toplantı salonunda yapılan toplantıda Vali Güvençer, il genelinde yapılan çalışmalar hakkında ilçe kaymakamları ve kurum müdürlerinden yazılı değerlendirme aldı.

 

Toplantıda alınan bilgiler üzerinde basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güvençer, “Suriyeli sığınmacıların ve çocuklarının eksiklikleri noktasında bu süre zarfında önemli yatırımlar yapıldı. Bunlardan en önemlisi Avrupa Birliği Barışın Çocukları Projesi kapsamında açılan geçici eğitim merkezi oldu. Aynı zamanda bu 2 ay içerisinde bin 661 vatandaşımız işe yerleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında vatandaşımızın 250 bin TL’si dolandırılmaktan kurtarıldı. Aranan 154 şüpheli adalete teslim edildi. 2 ay içerisinde ilimizde 143 kilogram esrar maddesi, 228 gram eroin, 200 adet sentetik uyuşturucu ele geçirildi” dedi.

 

Kurumlar arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Güvençer, “İl Spor Müdürlüğümüz her gün yeni faaliyetleriyle daha önce görev yaptığım bölgelerle kıyaslama yaptığımda önemli bir ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

 

Yine İl Gıda Yarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin de yoğun olduğuna dikkat çeken Vali Güvençer, tarım ve sağlık alanında Kahramanmaraş’ta büyük ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

 

Kahramanmaraş’ın mart ayında hava trafiğinin de yoğun olduğunun altını çizen Güvençer, Mart ayında 166 uçak seferiyle birlikte 15 bin 238 kişinin yolculuk yaptığını dile getirdi.