Kahramanmaraş merkezli 3 ayrı ilde eş zamanlı olarak uyuşturucu madde satıcılarına yönelik ‘Hayalet’ operasyonu gerçekleştirilirken; operasyonda 4,5 kg esrar maddesi ile 3 adet silah ele geçirildi.

 

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri, son dönemin en kapsamlı uyuşturucu operasyonlarından birine daha imza attı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerinin de katıldığı ve torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon için düğmeye aylar öncesinden basıldı. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından Elbistan merkezli olmak üzere 31 Mart 2014’te Ankara, İzmir ve Antalya illerinde eş zamanlı hayalet ismi verilen operasyon gerçekleştirildi.

 

Elbistan ilçesi ve diğer 3 ilde toplam 15 kişi gözaltına alındı. Ankara, İzmir ve Antalya illerinde gözaltına alınan şüpheliler Elbistan’a getirildi. Burada sorgulanan şüphelilerden 6’sı adliyeye sevk edildi. KOM ekipleri, ayrıca 30 kişinin de sorgusuna başvururken mahkemeye çıkarılan 6 kişiden 5’i tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

 

Başarılı operasyon sonucunda arama yapılan evlerde ve işyerlerinde toplam 4,5 kilogram esrar maddesi ile 3 adet silah ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi.