Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) önceki günkü bir olayın devamı olarak dün yaşanan gerilim, son yıllarda olağan hale geldi.

 

KSÜ içerisinde görüştüğümüz kişiler, her zaman bu tür olayların yaşandığına dikkat çekerken; olayların önümüzdeki yıllarda da aynı dönemlerde yaşanmasının olağan olacağını söylüyorlar. Gerilimin öğrencilerin finaller dönemine getirildiğine işaret eden bazı üniversite görevlileri, "Bu olaylar çok dikkatli incelendiğinde, her yıl aynı dönemde yaşandığı görülecektir. Final döneminde iki karşıt grubun adeta anlaştığını düşünüyoruz. Gayeleri hem üniversitenin adının lekelemek hem de finallere girecek öğrencilerin finallere girmemesini sağlamak. Yoksa sanıldığı gibi fikir çatışması olmadığını düşünüyoruz" dediler.

 

Yaşanan gerilimlerde yer alan öğrencilerin çoğunluğunun yüksek okul öğrencileri olduğunun altını çizen üniversite çalışanları, "Fakülte öğrencilerinin bu olaylara karışma ihtimali yoktur. Çünkü tam finaller döneminde herkesin düşüncesi sınavlardır. Olaylarda yer alan öğrenciler de genelde yüksek okullarda okuyanlardır. Bunu iyi analiz etmek gerekir. Dün yaşanan olaylar da buna benzer olaylardır. Kendiliğinden ortaya çıkan olaylar değil. Sanki birileri final döneminde üniversiteyi karıştırmak ve eğitim-öğretimi engellemek istiyor. Olayları iyi analiz etmek gerekir" ifadesini kullanıyorlar.

 

Türkiye'deki üniversiteler içerisinde en huzurlu üniversitelerin başında yer alan KSÜ'deki sın yıllarda aynı dönemde yaşanan bu olayların alınacak tedbirlerle daha fazla büyümesinin önüne geçileceğini ifade eden üniversite çalışanları, bu tip öğrencilerin özellikle fakültelerde okuyan öğrencileri de huzursuz hale getirdiğine dikkat çekerek "Herkes üstüne düşeni yapmalı. Burası bir ilim ve irfan yuvasıdır. Yaşanacak büyük gerilimler, sadece kendilerine değil hem üniversitemize hem de şehrimize zarar verir" diyorlar.

 

DÜN TOMALAR MÜDAHALE ETTİ

 

KSÜ Avşar Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada öğrenciler birbirlerini taş yağmuruna tuttu. 

 

Önceki gün İsmetpaşa Mahallesi üzerinde Yüksel T. isimli öğrencinin darp edildiği iddiasıyla KSÜ Avşar kampüsünde toplanan grup, arkadaşlarını darp ettiği gerekçesiyle karşıt grupla tartıştı. Sabah saatlerinde başlayan gerginlik öğle saatlerinde iki grup arasında taşlı sopalı kavgaya döndü.

 

Kavganın büyümesiyle üniversite özel güvenlik birimi yetersiz kaldı. Olay yerine gelen polis, birbirlerini taş yağmuruna tutan her iki gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Polisin zamanında müdahalesiyle her iki grup geri çekildi. 

 

KSÜ'DE NELER OLUYOR?