Türkiye genelinde Son Peygamber Platformu ile İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün düzenlediği ve 81 ilden gençlik kulüplerinin organizesini üstlendiği, "Son Peygamber’in (sav) Hayatı" konulu kitap okuma yarışması olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3'üncüsünün Kahramanmaraş'ta organizesini yürüten Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, tanıtım ve kayıt çalışmalarına son hızla devam ediyor.

 

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, aylardır okullarda, yurtlarda, üniversite de yaptığı stant açma ve tanıtım çalışmalarına, yarıyıl tatilinde şehrin değişik yerlerinde devam ettirdi. Yarışma sorumlusu Halil İbrahim Akcan ve izcilerin gayretli çalışmalarıyla, şehrin merkezi yerlerinden, Özel İdare İş Merkezi önünde, Ulu Cami önünde ve Gül Bahçesi Parkında devam eden tanıtım stantlarına halkımızdan yoğun ilgi vardı.  

 

Yarışma hakkında bilgi veren kulüp başkanı Ahmet Özkul, "Bu yarışmadaki amacımız, Peygamberimizin tevhid mücadelesiyle yeniden buluşmak, Peygamberimizin hayatını örnek alarak, yaşamımızda yeniden bir değişimi sağlayarak onun şefaatine nail olmaktır" dedi. Ahmet Özkul, 29 Mart 2015 tarihinde Türkiye genelinde aynı anda yapılacak olan sınavın 6 kategoriden oluştuğunu, yarışmada Türkiye genelinde A-B-C-D Kategorilerinde birincilere: 2 adet Umre + 2500TL, ikincilere:  1 adet Umre + 1500TL, üçüncülere: 1 adet Umre + 500TL para ödülü verileceğini; Kahramanmaraş'ta A,B kategorilerinde birincilere 1adet laptop, ikincilere 1 adet akıllı telefon, üçüncülere 1 adet tablet, C kategorisinde birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye 1000 TL para ödülü verileceğini belirtti.

 

Özkul, kayıtları  www.ufkayolculuk.com  sitesinden 19 Şubat 2015 tarihine kadar devam edecek olan yarışmada şuan, Türkiye genelinde 230 bin, Kahramanmaraş'tan 4 bin olan kayıtların günden güne artarak devam ettiğini söyledi.