CHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Avukat Selim Sümen, AK Parti iktidarında ülkenin yaşanılır olmaktan çıktığını söyledi.

 

 

Selim Sümen, 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. İl Başkanı Esat Şengül, ilçe başkanları, parti teşkilatları ve partililerin de hazır bulunduğu basın açıklamasında aday adayı olduğunu açıklayan Sümen, "Ülkemiz olağan üstü bir dönemden geçmektedir. Halk, adalete olan güvenini yitirmiş, yurtsever subaylarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz kumpaslar kurularak zindanlara atılmış, milli değerlerimiz yozlaştırılmaya çalışılmış, ahlaki ve dini değerlerimiz hiçe sayılarak yolsuzluklar Meclis'te ve Cumhuriyet Savcılıklarında aklanmaya çalışılmıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Süleymanşah Türbesinin bulunduğu vatan toprağı terk edilerek kaçılmıştır" dedi.

 

 

Ülkenin uluslararası alanda yalnızlaştırıldığını, komşularla iyi komşuluk ilişkilerinin bozulduğunu, üreten bir toplumdan uzaklaşıldığını ve tüketici toplum yaratıldığını anlatan Sümen, "İşsizlik alabildiğine artmış, borçlanan halkın geleceği ipotek altına alınmıştır. AKP'nin iktidarı döneminde; anti-depresan ilaç kullanımı 17 binden 38 bine yükselmiş, uyuşturucu kullanımı ülkede ve Kahramanmaraş’ta yaklaşık olarak 10 katına çıkmış, uyuşturucu tedavisi görenlerin sayısı 38 binden 250 bine çıkmış, cezaevlerinde kişi sayısı hergün yapılan kısmi aflara rağmen 59 binden 150 bine yükselmiş, boşanma oranları evliliği geçmiş, toplamda hırsızlık, yaralama, cinsel saldırı suçları kat ve kat artmıştır. Yani ülke, yaşanılacak bir ülke olmaktan çıkarılmıştır" dedi.

 

AK Parti'nin toplumdaki bu olumsuzlukların sonunda demokratik hak ve taleplerin önünü kapatmak için “iç güvenlik yasası” kapsamında özgürlükleri ve demokrasiyi ortadan kaldıracak diktatörlük rejimini aratmayan yasal düzenlemeler getirmek istediğini öne süren Avukat Selim Sümen, "Tüm bu kısaca anlattığım durumlar karşısında,  siyasi partiler ve seçim kanunlarındaki anti-demokratik 12 Eylül Yasaları, CHP’nin değişiklik teklifine rağmen AKP’nin oyları ile reddedilmişti. Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için siyasi partiler ve seçim yasalarının değiştirilmesi zorunludur. Bu koşullar altında Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Başkanlığında toplanan parti meclisi 45 ilde tüm üyelerin katılımı ile hakim denetiminde ön seçim; ilimizin bulunduğu 10 ilde de örgüt gözetim ve denetiminde eğilim yoklaması yapılmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

 

12 Eylül sonrası CHP’ de en demokratik şekilde,halkın katılımı ile adayların belirlenmesi yoluna gidildiğine işaret eden Avukat Selim Sümen "Ben de bu koşullarda halkıma,siz değerli parti emekçilerine güvenerek barış, kardeşlik ve direnişin simgesi olan Nevruz Bayramında 21 Martta yapılacak aday belirleme seçimlerinde partimizden aday adayı oldum" dedi.