Türkoğlu Belediyesi'nin katkıları ile Mehmet Akif Orçan, hazırlamış olduğu “Türkoğlu’nda Yaşam” başlığıyla Özgün baskı ve suluboya resimleriyle 9.kişisel sergisini Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdal Kartal ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un açılış kurdelesini kesmesi ile açıldı. 

 


Serginin açılışında konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Türkoğlu ilçemizin sanatsal tanıtımını yapan kültür elçisi olan ressam Akif Orçan Hocamızın sergisindeyiz. Türkoğlu Belediye teknik ve alt yapı çalışmaların yanında sanatsal ve görsel çalışmalara da destek veriyor.

 


 

Türkoğlu ilçemiz her alanda gelişiyor özelikle sanayi alanındaki çalışmalar belediyeciliğin diğer alanlarında ki çalışmalarımız göz dolduruyor. Kahramanmaraş'ımızın Metropol İlçesi olma yolunda hız şekilde emin adımlarla ilerliyor. Tabiki de sergileri biz daha öncede destekledik bu tür resim ve heykel alanındaki sergilere ama bu bizim için daha farklı sergi Türkoğlu'nda yaşam konusunu ele alıyor. Türkoğlu ilçemizde ne kadar güzellikler varsa burada var bütün hemşehrilerimizi,il mili eğitim müdürlüğündeki sergi salonuna bekliyoruz. Bugüne kadar sanat çalışmalara vermiş olduğumuz çalışmalara bundan sonrada devam edeceğiz belediye başkanlığımızın sponsorluğunda olan bu sergiye katkı veren sanat adamımız ressam gönül adamı Akif Orçan Hocamıza' da çok teşekkür ediyorum dedi. 

 

KAYMAKAM KARTAL; TÜRKOĞLU METROPOL İLÇE OLDU 

 

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdal Kartal ise  konuşması bu güzel sergiyi ortaya koyan Akif Beye teşekkür ediyorum ve Belediye Başkanımız Osman Okumuş Bey belediye olarak bugüne kadar sanatta yapmış olduğu katkılardan bu sergiye de destekleyici olmasından dolayıda teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel bir sergi Türkoğlu ilçesi'nin yaşanmışlığını farklı resimli uygulamalarla günümüze getirmiş taşımış çok güzel  bir sergi biz farklı bir şey beklerken olağanüstü bir sergilenmiş sergi ile karışlaştık 9 Şubat'ta burası açık burayı ziyaret edin. Türkoğlu'na gelmemiş olan bu sergi ile Türkoğlu'nu tanımış olurlar. İlçemiz artık Metropol bir ilçe Türkoğlu Kahramanmaraş'ın en gözde ilçesi diyebiliriz çünkü Sanayi, hem Hızlı Tren, Lojistik, Eğitim ve diğer yatırımları ile günden güne gelişiyor bunu bizlerin daha fazla tanıtması lazım gelen yönetimlerin sadece alt yapı hizmetleri yapmak değil  değerli belediye başkanımızın yaptığı gibi güzellikleri, sanatı çalışmaları yapmak ve desteklemek sanatçının yöresel sanatların arkasında durmak bunlar hem belediyelerimizin hem bizlerin arkasında durdukça gelişecek Kahramanmaraş'ımızı Türkoğlu'umuzu Ülkemize ve dünyaya en güzel şekilde tanıtacağız ben bu sergi için emeği geçen herkese ediyorum dedi. 

 

İl Milli Eğitim Mehmet Emin Akkurt ise konuşmasında bizde bugün il milli eğitim müdürlüğü olarak güzel bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Türkoğlu ilçesin geçmişten bu zaman kadar yaşam stantlarını anılarını koridorlarımıza taşıdık bu sergi , 9 Şubatta kadar açık olacak Kahramanmaraşlıları davet ediyorum. Bu kapsamda belediye Başkanımıza ve Kaymakam beye teşekkür ediyorum ev sahipliği yapmaktan ise son derece mutluyuz dedi.