Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, hükümet konağı önünde düzenlenen şenlikte, ilçede böyle bir şenliğin başlamasından mutluluk duyduklarını belirtti. Kitap okunmasının teşvik edilmesi bakamından şenliklerin önemine dikkat çeken Boztepe, "Ben kitap okuma kültürünün yaygınlaşması, benimsenmesi, bir ölçüde rekabet ortamına dönüşmesine imkan vermesinden dolayı, bu etkinliğin ilçemizde, merkezi bir yerde açılması büyük mutluluk verici bir tablodur. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ ise Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde başlattıkları kültür faaliyetlerine devam etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Büyükşehir statüsüyle genişleyen sınırlarda 1 milyon 76 bin kişiye hizmet götürmekle hükümlü bir belediye haline geldiklerini anımsatan Yanardağ, "Kitap insanların vazgeçilmez dostlarından bir tanesidir. Bize hiç küsmeyen, darılmayan, bizleri sabırla bekleyen dosttur. Dolayısıyla böyle bir etkinliğin dostluğun başlangıcı noktasında önemsediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu etkinliğin belki de en güzel taraflarından birisi öğrencilerin kumbaraları vasıtasıyla biriktirdikleri paralarla almaları noktasında önemsiyoruz. Çünkü harçlıklardan arttırılan paralar yeni dostluklar kazanmaya vesile olacaktır" diye konuştu.

 

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, öğrenciler ve velileri katıldı. 

 

TÜRKOĞLULAR KİTAP ŞENLİĞİ İLE BULUŞTU

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ortaklaşa düzenlediği kitap şenliği düzenlenen Türkoğlu’nda da başladı.

 

KAHRAMANMARAŞ KİTAP ŞENLİĞİ FOTOĞRAFLARI 

 

Türkoğlu’nda bugün açılışı yapılan Kitap Şenliği’ne Yazar Tuncer Altunköprü, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar,Türkoğlu Kaymakamı Serdal Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar ile diğer protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşların katıldı.

 

Açılış öncesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin sunduğu muhteşem folklor gösterisinin ardından Kitap Şenliği’nin açılışı yapıldı.  

Öğrencilerin yoğun bir ilgi gösterdiği Kitap şenliği 8 Mayıs 2015 tarihine kadar kitap severlerin hizmetine sunulacak. Kitap Şenliği aynı zamanda;  11 Mayıs’ta Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Konferans Salonu ve Nurhak Spor Salonu’nda, 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Afşin Belediye Düğün Salonu ve Elbistan Gençlik Merkezi’nde, 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi ve Onikişubat Gençlik Merkezi’nde, 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Andırın Atatürk Ortaokulu Salonu’nda ve Göksun istiklal İlkokulu Salonu’nda Kitap Şenliği yapılacak.