Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfının ortaklaşa düzenledikleri Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyasına Türkoğlu ilçesinden büyük yardım yapıldı. Bir kamyon yardım malzemesini Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

 

 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ; Tarihi günlerden birine tanık oluyoruz tarihimizde bizimle kardeşliği pekişen ve hala Suriye’de mücadele veren Türkmen kardeşlerimize bir nebzede olsun katkı sağlamak amacıyla haftalar öncesinden ilçemizde gerekli ilanı yapmıştık. Bu ilanın neticesinde ilçemizin tüm mahallelerinde Türkmen kardeşlerimize büyük bir yardım aktı. Yardımı yapan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.
Suriye’de bir zulüm var ve bu zulüm devam ediyor,inşallah en kısa sürede biter.Bizlere düşen Müslüman kardeşlerimize yardım yapmaktır.

 

 

Peygamber efendimizin hadisinde de olduğu gibi 'komşusu aç yatarken,kendisi tok yatan bizden değildir’,hadisi şerifine binayen Türkoğlu ilçemizde kardeşlerini unutmayarak Suriye’deki kardeşlerimize destek olarak bu yardımları gönderiyoruz.İnşallah bu desteklerin devamı da gelecek.Umut ediyoruz ki Suriye’deki bu çatışma ortamı biran evvel biter ve oradaki Müslüman kardeşlerimizde huzurlu bir şekilde yaşarlar.

 

 

Başkan Okumuş,Ben bu yardım kampanyasında çalışan değerli arkadaşlarıma ve yardımı yapan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum,diyerek konuştu.