Ardahan'da bölge halkının kışlık yiyeceklerinin başında gelen ve son dönemlerde aileler için iyi bir gelir kapısı olan kazlar, bilinmeyen bir hastalık sonucu art arda telef olmaya başladı.

AİLELER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Fakir Yılmaz'ın haberine göre; İlk bahardan itibaren büyük emekler vererek yetiştirdikleri ve kışa doğru kesip hem kışlık yiyeceklerini karşıladıkları hem de satıp geçimlerini sağladıkları kazların telef olması aileleri kara kara düşündürürken, vatandaşlar Ardahan Tarım İl Müdürlüğü'nün duyarsızlığından yakınıyor.

YÜZLERCE KAZ TELEF OLDU
Son iki aya yakındır bilinmeyen bir nedenle yüzlerce kazın telef olduğu Ardahan'da konuyla ilgili açıklama yapan Veteriner Hekim Olgun Gözcü, bölgede büyük bir veba yani tıp dilinde "Salmonella" denen hastalığın yaşandığını belirterek, "Yalancı veba olarak adlandırılan bir hastalık sonucu şimdiye kadar yüzlerce kaz telef oldu. Telef olan bu hayvanların akarsulara, çöplere atılması daha ciddi sorunları ortaya çıkartabilir" dedi.

"CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR"
Ardahan'ın Hoçvan bölgesinin yanı sıra; Hanak, Çıldır, Posof, Damal ve Göle'de yoğun şekilde görünen yalancı vebanın önüne geçilmesi için bölgenin acilen karantinaya alınması gerektiğini vurgulayan Gözcü, "Ciddi bir çalışmanın yapılmaması halinde önümüzde ki gün ve aylarda önüne geçilemez bir kanatlı hayvan ölümünü ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hastalıklar yaşanabililir" şeklinde konuştu.

(Haberler.com)