Türkiye'ye gün içinde gelecek uçaklardaki ABD  vatandaşlarının, vize hizmetlerinin askıya alınmasından etkilenmeyeceği  bildirildi. 
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye gün  içerisinde gelecek uçaklardaki ABD vatandaşı yolcular vize işlemlerinin askıya  alınmasından etkilenmeyecek.

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin  yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin  Topuz'un, haklarında dava açılan eski polis müdürleri ve firari eski savcı  Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmişti.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma  Bürosunca Topuz, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve  ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından  tutuklanmıştı.
 
Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı konuya tepki göstermişti. Türk  Dışışileri Bakanlığı da Topuz'la ilgili olarak "25 Eylül 2017 tarihinde terörle  bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan söz konusu kişi ABD  Konsolosluğu'nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir  diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir." açıklamasını yapmıştı.