Türkiye dün art arda gelen 5 şehit haberine ağlarken bir acı haber de Suriye sınırındaki Şırnak'ın İdil ilçesinden geldi.

Suriye'den Şırnak'a sızmak isteyen yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grubu ile karakoldaki askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir er şehit oldu. 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker yaralandı.
 
ŞIRNAK MERKEZDEN BİR ŞEHİT HABERİ
 
Şırnak merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bu akşam saatlerinde devriye gezen polis aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırı sonrası 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurlarının hastaneye götürülmesi sonucu bir polis memuru yolda şehit oldu.
 
GATA'DAN 2 ŞEHİT HABERİ
 
Bununla birlikte 1 Şubat'ta Şırnak'ın İdil ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memuru Tayfun Yüze ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaralanan bir asker tedavi gördükleri GATA'da şehit oldu.
 
CİZRE'DEN 2 ŞEHİT HABERİ
 
14 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan bir polis memuru ve bir asker de bugün şehit oldu.
 
GÜN İÇİNDE 6 ŞEHİT
 
Şırnak'ın Suriye sınırındaki İdil ilçesinden gelen son şehit haberiyle birlikte bugün şehit olan asker ve polislerin sayısı 6'ya yükseldi.