Koronavirüs pandemisi ile mücadelenin son aşaması bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Toplantıda son dönemdeki güçlü aşılama planı ve Haziran ayındaki kademeli normalleşme adımları değerlendirilecek.

Yeni mesleklerin ve yaş gruplarının aşı kapsamına alınmasının yanı sıra aşı temininin son durumu gibi konular da gündeme gelecek.

Öncelikle, özellikle Temmuz ayında pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırılıp kaldırılmayacağı, kafe ve restoranların çalışma saatlerinin 07:00-21:00 arası uzatılıp uzatılmayacağı merak edilen bir sorudur.

Edinilen bilgilere göre Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi yönünde bir eğilim olduğu söyleniyor.

Erdoğan 31 Mayıs'ta Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıklamış, "Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir" demişti.

ERDOĞAN KABİNEDEN ÖNCE KDV KARARINI AÇIKLAMIŞTI
Erdoğan, Antalya'da bir otelin açılışında yaptığı konuşmada, turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda tekrar masaya yatıracaklarını belirtmişti. Erdoğan, “Kabine toplantısının ardından turizmde KDV desteği konusunda müjdeyi vereceğim" şeklinde konuşmuştu.