TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz: “Terörü biz iş dünyası olarak lanetliyoruz. Terör kim tarafından gelirse gelsin bana göre bir insanlık suçudur. Türkiye ne zaman ayağa kalksa, muhakkak bu tip olaylar çıkıyor. Şu an bizim yapacağımız sağduyulu davranmak” dedi.

 

Yavuz ve beraberindeki heyet Kredi Garanti Fonunun Yönetim Kurulu Toplantısını yapmak için Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında geldi. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Şanlıurfa Suruç, Ceylanpınar ve Adıyaman’da gerçekleşen terörü lanetlediklerini belirtti. 


ULUSLARARASI ARENADA TERÖRE ÇANAK TUTULUYOR
Uluslararası arenada teröre çanak tutulduğunu belirten Yavuz: “Bizim bu oyuna gelmemiz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar sağduyulu davranıp olaylara çok sakin bir şekilde geçiştirip bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Hükümetin bununla ilgili sorunları çözüp bertaraf etmesi bizim en büyük dileğimizdir” dedi. 


HUZUR, BARIŞ YOKSA ÜLKEDE EKONOMİ İYİ GİTMEZ
“Ülkede eğer huzur yoksa bir ülkede barış yoksa ekonomi ve ticaretin iyi gitmesi söz konusu değildir” diyen Yavuz şunları dile getirdi: “İhracat yaptığımız ülkeler hepsi sorun var. Suriye bu pazarlarımızdan bir tanesi, Irak en büyük pazarlardan bir tanesi. İran, Mısır gibi ülkelerin karışık olması direk bizi ilgilendiriyor.  Yalnız Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde meydana gelen patlama olayı olarak değerlendirmeyelim terör olaylarını. 


Adıyaman'da, Şanlıurfa Ceylanpınar'da Şehitlerimiz var onlara da Allah'tan rahmet diliyoruz, geride kalanlarına sabır diliyoruz yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bir an önce hükümetin bir şekilde kurulup bu olayları bertaraf etmek lazım” 


1991 YILINDA KURULDUK 
Kredi Garanti Fonunun kuruluşu hakkında bilgiler veren Yavuz son olarak şöyle konuştu: “ Kredi Garanti Fonu 1991 yılında kurulmuş 1994 yılında faaliyete geçmiş 2006 yılına kadar çok dar bir sermaye ile çalışmıştır. 20 bin TL sermaye ile 6 ortaklı şirket tarzında kurtulmuştur. Önemli ortaklarından biri KOSGEB’tir. Almanya'dan aldığı fon ile KOSGEB'İN fonlarını kullanarak odalar birliği TESK MEKSA ve Halk bankası ortaklığı ile 2006 yılına kadar 28 milyon TL’lik bir kredi  hacmi oluşmuştur. 2006 yılından sonra hem Odalar Birliği, KOSGEB ağırlıklı sermaye iştirakidir. Sermayesini arttırarak şu anda 60 milyon TL yapmıştır. KGF şu anda 240 milyon TL’lik kredi, 1 milyar TL’lik hazine  yardımı ile 4.5-5 milyar TL kefaret bedeli, şu anda yaratılan kredi bakımından 7.5-8 milyar TL bir kredi oluşturuldu. Bu rakam orta boy bankaya eşdeğer. 


HAZİNİN BİZE DİREK PARA VERMİYOR 
KGF olarak biz kredi veren bir kuruluş değiliz kredilere kefaret veren bir kuruluşuz. Eğer işletme sahipleri yeterli miktarda teminat oluşturamıyorsa, o teminatı biz gideririz bunun karşılığında çok cüzi bir komisyon alırız. 21 banka ile ortak çalışıyoruz şu anda iki bankadan eklendi 23 banka oldu. KOSGEB ve 23 bankanın iştiraki ile sermayeyi dağıtmadan temerrüt olmadan 240 milyon TL’lik bir kredi hacmi oluştu. Hiçbir zaman hazineden bir para transferi olmadı. Halk nezninde sanki bize para verilmiş gibi görünüyor. Hazine bize 2 milyar TL’lik kefaret veriyor. Bu bize bir güç kattı. Hazine fonundan vereceğimiz kefarette bir sıkıntı olursa onu hazine karşılıyor. Şu ana kadar önemli bir rakamı aktarmadılar” 


YATIRIM İSTİHDAM OLUŞTURUR
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi (KGF) Kemal Karaküçük, KGF Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında (KMTSO)gerçekleştirmekten büyük bir onur duyduğunu söyledi. 


Karaküçük şöyle konuştu: “KGF’yi Kahramanmaraş’a davet ederek şehrimizde daha aktif olmasını bununla birlikte kurumun yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilimizi tanımaları adına burada organize ettik. Yapılan her türlü yatırım ve verilen her bir kredi bu ülkeye bu şehre iş olarak, aş olarak, ihracat olarak, istihdam olarak dönecektir”
Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve beraberindeki heyete yöreye özgü ceviz işlemeli sandık ve kırmızıbiber hediye etti. 


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantının ardından heyet, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.


Toplantıya Kredi KOSGEB Başkanı Reçep Biçer, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca Hazine Daire Başkanı Hakan Ertürk, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu ayrıca Hazine Daire Başkanı Üyesi, Harun Akkaş, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Turgut Gülcihan, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca Türkiye Ekonomi Bankasından Serdar Çağlar, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz katıldı.