Müftü Gevher; “KUR’ANI HİÇ YANLIŞSIZ OKUMAK KOLAY DEĞİL”

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 32. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finalinde, ilk üçte yer alarak birinci ve üçüncü olan hafızlarımız için basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Muhammet Gevher, müjde dolu açıklamalarda bulundu.

 

Gevher yapmış olduğu açıklamada mutluluğunu belirterek şunları dile getirdi: “Değerli basın mensupları bu yıl Kahramanmaraş ili olarak çok büyük bir sevinç yaşıyoruz diyen Gevher, sevinçli olmasının sebebini ise şöyle açıkladı: “Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkemizdeki Kuran kursları arasında Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında aldığımız derecelerdir. Bu yıl 15 bölgede yapılan yarışmada şehrimizden 2 hafızımız dereceye girdi. Bölgeler arası yarışma sonucunda dereceye girenler arasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan elemede iki yavrumuz ilk yedi arasına girerek Türkiye finaline kaldı. 2 Ağustos tarihinde Rize’de yapılan Türkiye hafızlık finalinde ise hem birinciliği hem de üçüncülüğü Kahramanmaraş ilimiz aldı. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Birinci olan yavrumuzun adı, Dulkadiroğlu Müftülüğümüze bağlı Şahadet Kuran Kursumuz’dan mezun olan Raşit Tayyip Fındık. Bu yavrumuz Kuranı Kerimi hiç yanlış yapmadan okumaktadır. Furkan Kaplanduran isimli yavrumuz ise Onikişubat Müftülüğü’müze bağlı Acemli Kuran Kursu’muzda yetişmiş ve Türkiye üçüncüsü olmuştur. Bu yavrumuz bugün aramızda yok. Bu başarılı sonuçlardan dolayı biz bugün bayram yaşıyoruz. Türkiye Kahramanmaraş’ın başarısını konuşuyor. Ben bu bağlamda öncelikle, Kuran kurslarımızı yardımlarıyla destekleyen halkımıza, kuran kursu hocalarımıza gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kolay elde edilecek bir başarı değil. Profesörde olsanız Kur’an-ı Kerim’i hiç yanlış yapmadan okumak kolay bir iş değildir” dedi.

 

BİR BAŞARI DA GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDAN

 

Hafızlık yarışmasında alınan başarılı sonuçların yanında, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma yarışmasında da alınan başarıyı aktaran Gevher: “Bizi mutlu eden bir gelişme daha var. Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışmasında Türkiye ikinciliğini aldık. Bu başarıyı sağlayan yavrumuz ise Onikişubat Müftülüğümüze bağlı Kazancı Kuran Kursu’muzdan Şerife Nur Kazmacı isimli öğrencimizdir. Ülkemizde ki 81 ili düşündüğümüzde bu başarılar küçümsenecek başarılar değil ve bizi çok mutlu ediyor. Şehrimizin ülkemizin Kur’an-ı Kerim-e olan bağlılığının, içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmamız için vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Düzenlenen basın toplantısına Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, Acemli Kuran Kursu Müdürü Selahattin Akkurt ve Şahadet Kuran Kursu Müdürü Mustafa Uçar katıldı. Toplantı Türkiye birincisi olan Hafız Raşit Tayyip Fındık’ın Kur’an tilavetiyle sona erdi.

 

TÜRKİYE BİRİNCİSİ KAHRAMANMARAŞ’TAN

 

Türkiye genelinden 5 bin 804 öğrencinin yarışmaya katıldığı, bunlar arasında 3 bin 859 öğrencinin başarılı olduğunu ve bölgelerde gerçekleştirilen sınavlar sonucunda yedi öğrencinin final sınavına girmeye hak kazandığını belirtilmişti.

 

Final yarışması sonunda Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu ilçesinde Şahadet Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Raşit Tayyip Fındık birinci olurken Trabzon Arsin Yeşilyalı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi İsmail Albayrak ikinci, Kahramanmaraş-Onikişubat ilçesinde Acemli Camii Erkek Kuran Kursu öğrencisi Furkan Kaplanduran ise üçüncü olmuştu.