Türkiye rejim güçlerinin İdlib’te gerçekleştirdiği kalleş saldırı sonrası tüm dünyanın yıllardır yapamadığı harekatı bir gecede gerçekleştirdi. Suriye hava sahası Rusya tarafından kullanıldığı için uçaklarımız bu alana girmeden hedefleri bombalarken esas görevi SİHA’lar üstlendi. Dünya savaş literatürüne defalarca geçmiş olan Türk Silahları Kuvvetleri bir kez daha dünyada bir ilki başararak sürü SİHA filosu ile operasyon gerçekleştirdi.

SETA’nın stratejik analiz uzmanı Can Acun, Türkiye’nin gerçekleştirdiği harekatı değerlendirirken ''Resmi açıklama ile rakam verilmedi ancak Türkiye, İdlib’de son 24 saattir savaş tarihinin ilk sürü SİHA hava harekatını düzenleyerek dünya savaş tarihine geçti'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar, hain saldırı sonrasında başlatılan operasyonu bizzat yönetmişti.

Acun, Türkiye’nin SİHA sürüsü ile çok kısa süre içinde tüm dünyanın 9 yıl boyunca yaptığından çok daha fazlasını yaptığını belirtti. 

Dünyada SİHA’lar ile bu kadar kapsamlı ilk hava harekatını yapan TSK’nın envanterinde ANKA-S ve Bayraktar modeli silahlı insansız hava araçları bulunuyor.