TRT'den yapılan açıklamada, sayımı devam eden sandıklardan canlı yayın yapmak için YSK'ya başvuruda bulunulduğu belirtildi. TRT'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurulunuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülen bu süreçte kamuoyunun gerçek dışı haber ve yorumlarla yanıltılmaması ve doğru bilgilendirilmesi bakımından, yeniden sayım işlemlerinin, sayımların yapıldığı İstanbul ve Ankara'daki sandık başlarından kanallarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna aktarılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Kamu yararı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinmiş olan Kurumumuza, bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli iznin verilmesini Kurulunuzdan saygılarımızla arz ederiz."

Ayrıca başvurunun, YSK tarafından değerlendirilme sürecinin devam edildiği belirtildi.

YSK KARARINI VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT), İstanbul ve Ankara'da sayımı devam eden sandıklardan 'canlı yayın' yapmak için yaptığı başvuruyu kabul etmedi fakat sayım noktalarında görüntü alınmasına izin verdi. 

TRT AÇIKLAMA YAPTI

TRT'den yapılan açıklamada, "Yüksek Seçim Kurulu başvurusunu dün ( 5 Nisan Cuma)  yaptığımız; oy sayım işlemlerini canlı yayınlama konusundaki talebimize ilişkin kararını vermiştir. YSK talebimizi kısmen kabul etmiştir. Sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz şekilde canlı yayın yapılması talebini kabul etmeyen YSK, Ankara ve İstanbul’da devam eden sayım işlemlerinden TRT’nin haber amaçlı görüntü almasına izin vermiştir." ifadelerine yer verildi.