Kahramanmaraş olaylarının yıl dönümünde Türkoğlu ilçesinde Kahramanmaraş-Adana karayolunda polis ve jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemi aldı.

 

1978 yılında yaşanan 'Maraş Olayları' Kahramanmaraş’a çevre illerden gelecek gruplara yönelik kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla birçok uygulama noktası oluşturuldu. Denetim noktasına gelen yabancı plakalı ve toplu taşıma araçlarını izin verilmiyor.  Maraş Olayları’nın 36’ncı yıl dönümü nedeniyle olası eylem ve gerginliğe karşı güvenlik güçleri tarafından yoğun önlemler alındı.

 

Adana’dan Kahramanmaraş’a giden iki otobüsteki grup Türkoğlu girişinde durduruldu. Kent merkezine girişlerine izin verilmedi. Otobüsteki vatandaşlar 'seyahat özgürlüğümüz kısıtlanıyor' şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Tüm ısrarlarına rağmen güvenlik güçlerini ikna edemeyince geri dönmek zorunda kaldılar.

 

Bu arada bir kaç gün önce Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 36 yıl önceki olayların anılması için düzenlenecek gösteri ve toplantının yasaklandığının uygun görüldüğü duyurulmuştu. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

 

"21 Aralık 2014 Pazar günü 11.00-14.00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan 'Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma' konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında ilimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir. Aradan geçen süreçte ilimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşü tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceği, bu tür olayların ilimizde bir daha yaşanmaması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması Valiliğimizce uygun görülmüştür."