Toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahları

 

 

Kahramanmaraş'ta merkez Onikişubat ve Dulkadrioğlu ilçelerinde toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahları açıklandı.

 

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde (Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçeleri) 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunun 6. maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmenliğine göre toplama alanı gösteri ve yürüyüş güzergahı açık yer toplantı alanı, dağılma güzergahları ile ilgili bilgi verildi. Açıklama şöyle:

 

BASIN DUYURUSU

 

Temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının özgür bir ortamda Anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması, sivil toplum kuruluşları ile tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi, afiş ve pankart asılacak yerlerin belirlenmesi, İlimiz merkezinde açık yer toplantısı yapılacak mahaller toplama alanı gösteri ve yürüyüş güzergahı açık yer toplantı alanı, dağılma güzergahlarının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunun 6. maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmenliğin 3. maddesi uyarınca Valilik Makamının 26/01/2015 gün ve 924 sayılı olurları ile aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

 

İLİMİZ MERKEZİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİGÜZERGAHLARI

 

1- HAFIZ ALİ EFENDİ MEYDANI

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler. Hasan Sükuti Meydanında, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinden, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde Şelale Park Kavşağı'ndan Trabzon Bulvarını takiben Hafız Ali Efendi Meydanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; Hafız Ali Efendi Meydanı, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Trabzon Bulvarını ve Cumhuriyet Caddesini kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

2-TCDD GAR MEYDANI

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Madalyonlu Kavşak ile Marina Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi arasında kalan ve güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış boş alanı toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler, Doğu (Gaziantep) Çevre Yolunun, görevlilerce trafikten arındırılmış stabilize bölümünden, trafiğe ayrılan yola çıkmadan, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Gar Kavşağı ve Gar Caddesi üzerinden yürüyerek, TCDD Kahramanmaraş Garımın önündeki toplanma alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; TCDD Kahramanmaraş Garı önündeki boş alan açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, İstasyon Mahallesi 78001 nolu Sokak ile Gar Caddesi ve Hoca Ahmet Yesevi Bulvarını kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

3- STAD KAVŞAĞI

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Hasan Sükuti Tükel Kavşağı Kuddusi Baba Bulvarı girişinde güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler, Kuddusi Baba Bulvarı üzerinden güvenlik kuvvetleri nezaretinde yürüyerek toplantı alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler

Açık Yer Toplantı Alanı; Kuddusi Baba Bulvarı ile Malik Ejder Caddesi kesişiminde bulunan Stad Kavşağı, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, kuvvetlerinin nezaretinde, Kuddusi Baba Bulvarı ile Malik Ejder Caddesi üzerinden güvenlik kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

4- HANEFİ MAHÇİÇEK STADI YANI

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, İlahiyat Caddesi ve 62006 Sokağın birleştiği yer ile eski tren rayları arasında kalan alanı toplanma alanı olarak Kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler, İlahiyat Caddesi Üzerinden güvenlik kuvvetleri nezaretinde yürüyerek, 21047. Sokak üzerinde bulunan Hanefi Mah çiçek Stadı giriş kapısından girerek toplantı alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; Hanefi Mahçiçek Stadı yanındaki boş alan açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, 21047. Sokak üzerinden Adana Çevre Yolu istikametine, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

5- KILAVUZLU PARKI ARKASI

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Kahramanmaraş-Kayseri Çevre Yolu gidiş istikameti, Moil Benzin İstasyonu karşısı, Kılavuzlu Baraj Yolu girişinde güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler Kılavuzlu Baraj Yolu üzerinden güvenlik kuvvetleri nezaretinde yürüyerek, Kılavuzlu Parkı ile nehir arasında bulunan toplantı alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; Kılavuzlu Parkının arkası ile nehir arasında bulunan alan açık yertoplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik Görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Hasancıklı Köprüsü Kayseri Çevre Yolu istikametine, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

6- KILAVUZLU PARKI ÖNÜ

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Kahramanmaraş-Kayseri Çevre Yolu gidiş istikameti, Moil Benzin İstasyonu karşısı, Kılavuzlu Baraj Yolu girişinde güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler, Kılavuzlu Baraj Yolu üzerinden güvenlik kuvvetleri nezaretinde yürüyerek, Kılavuzlu Parkının şehir istikametine göre gelişte bulunan ikinci kapı önünden itibaren oluşturulan toplantı alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; Kılavuzlu Parkı ikinci kapı önünden itibaren, asfalt yolun bitiminde bulunan yol ayırımına kadar olan alan, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Kılavuzlu Parkı önünde bulunan asfalt yoldan parkın batı çıkışı Hasancıklı Köprüsü Kayseri Çevre Yolu istikametine ve Kılavuzlu Parkı girişi tali yol istikametinde kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

7- DOĞU KENT HALI SAHA ÖNÜ

 

Toplanma Alanı; gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış, 17004.sokak ile Vezir Hoca Bulvarının kesiştiği kavşağı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.

 

Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı; toplanma alanında toplanan kişiler. Vezir Hoca Bulvarı üzerinden, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde. Doğukent Halı Saha önüne kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.

 

Açık Yer Toplantı Alanı; Doğukent Halı Saha önü toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.

 

Dağılma Güzergâhları; gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, 17039, 17035 ve 17004 nolu sokaklar ile Vezir Hoca Bulvarını kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

 

C - AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER

 

Toplanma alanının bulunduğu yerde, toplantı ve gösteri yürüyüşü sonrasında temizlettirilmek kaydıyla, toplantıya ve trafiğe engel olmayacak şekilde pankart ve afiş asılabilir. Yetkililerinden izin alınmak kaydıyla, belediyelerce yaptırılan ve ilimizin muhtelif kesimlerinde bulunan billboardlar ve panolar kullanılabilir.

 

 

D - ÇAĞRI VE PROPAGANDA ARAÇLARI

 

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlar Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesinde belirtilen yönteme de uyulmak şartıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığınca gösterilecek yerlere asılması zorunludur. Bu propaganda, çağrı alet ve araçlarında halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı ve resim bulunması yasaktır.

 

Toplantı veya Gösteri Yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden, toplantı veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadar ki zaman içinde olmak kaydıyla, ses yükselten veya ileten her hangi bir alet veya araç ile çağrı yapılabilir. Bu süre dışında çağrı için sözü geçen alet veya araçlar kullanılamaz. Kapalı yer toplantılarında, ses yükseltici alet veya araçlarla dışarıya yayın yapılamaz.

 

Kamuoyuna duyurulur.