Kahramanmaraş Teknokent ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğiyle Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Patent ve Faydalı Model Semineri gerçekleştirildi.

 

 

Türk Patent Enstitüsünden (TPE) Uzman İbrahim Ulutürk ve ulusal ve uluslararası patent başvuruları olan KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur’un konuşmacı olarak katıldığı programda patent ve faydalı model, ulusal ve uluslararası başvurular ve tescil süreci ile patent ve faydalı model konusundaki başarı hikâyeleri katılımcılarla paylaşıldı.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Öğr.Gör. Mesut Bilginer, ar-ge ve inovasyon alanında ciddi eksikliklerin olduğunu belirterek Teknokent, Üniversite ve tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde Türkiye’de bu anlamda var olan boşluğun doldurulacağına inandığını ifade etti.

 

Kahramanmaraş Teknokent'in Kahramanmaraş Teknoloji Transfer Ofisi ve Koza İnkübasyon Merkezi birimleriyle faaliyetlerini sürdüğünü belirten Bilginer, 2014 yılında TPE ile yapılan protokol çerçevesinde kurdukları TPE Bilgi ve Doküman Birimi ile de patent ve faydalı modeller konusunda Kahramanmaraş’a bilgilendirme ve destek hizmetleri kapsamında hizmetlerin sunulacağını ifade ederek organizasyonu gerçekleştiren ekibine teşekkür etti.

 

 

TPE Uzmanı İbrahim Ulutürk ise, marka, patent, faydalı model ve coğrafi işaretlerle ilgili detaylı bilgiler verdiği sunumda; başvuru ve tescil süreçleri ve alana ilişkin hukuki sorumluluklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Programın bir diğer konuğu Kahramanmaraş Teknokentteki başarılı çalışmalarıyla da bilinen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur, faydalı model, ulusal ve uluslararası başvurularını yaptığı patentlere ilişkin bilgiler verdi. Sorun, sorunu dert edinme bağlamında araştırmalar ve çözüm yolunda kat ettiği mesafeyi katılımcılarla paylaşan Tokur, projeleriyle ilgili bilgileri de dinleyicilere aktardı.

 

Soru-cevap kısmıyla devam eden toplantı sonunda konuğumuz TPE Uzmanı İbrahim Ulutürk’e  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar tarafından teşekkür edildi.