Turizm cenneti olan Karayipler'in gözde adası Barbados ekonomisini düzeltmek için misafir çağırıyor. Barbados, tatil için ülkeye gelen turistlere şayet evden çalışabilecekleri bir işleri varsa bir yıllık oturma vizesi verecek.

Barbados, Karayipler'in en ünlü tatil rotalarından biri. Tam manasıyla bir turizm cenneti olan bu küçük ada ülkesi, her yıl dünyaca ünlü isimleri tatil için ağırlıyor. Ancak tüm dünyayı olduğu gibi Barbados'u da derinden etkileyen korona virüs, adayı en büyük gelir kaynağından mahrum bıraktı. Ekonomik kaybı azaltmak isteyen Barbados, tatil için ülkeye gelen turistlere şayet evden çalışabilecekleri bir işleri varsa bir yıllık oturma vizesi verecek. Böylece azalan turist ve gelirde toparlanma hedefleniyor.

Dünyaca ünlü müzisyen Rihanna'nın da doğduğu ülke olan Barbados, gerçek bir turizm cenneti olarak biliniyor. Ülke muhteşem plajları ve deniziyle ünlü. 286 bin kişinin yaşadığı Karayipler ülkesi Barbados'un başkenti ve aynı zamanda ticaret merkezi ve en önemli limanı Bridgetown.

Aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Bridgestown dışında Barbados genellikle küçük yerleşimlerden oluşuyor. Güney Karayipler bölgesinde bulunan Barbados, Latin Amerika ülkesi Venezuela'nın 434 kilometre kuzey açığında yer alır.

Barbados 30 Kasım 1966'da Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını ilan etse de Kraliçe 2. Eizabeth günümüzde de ülkenin en tepedeki yöneticisidir. 439 kilometrekarelik ülkenin en büyük geliri kuşkusuz turizm. Amerikalı ve Avrupalı turistlerin tercih ettiği Barbados, son yılların popüler bir tatil rotası haline gelmişti.

Özellikle sosyetenin de yoğun olarak ilgi gösterdiği ada buna göre marinalar ve tatil köyleri de inşa edilmiş durumda. Barbados, geçtiğimiz yılı 1 milyona yakın turist ağırlamıştı. Bu rakam kabaca ülke nüfusunun beş katına denk gelmekte. Ancak corona virüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Barbados'u da olumsuz etkiledi. 289 kişinin virüse yakalandığı ve 7 kişinin de hayatını kaybettiği ülke salgında esas yarayı ekonomiden aldı. Turizme bağlı bir ülke olan Barbados 2020'de bu kazancından büyük oranda mahrum kaldı.

Ancak son dönemde ülkelerin sınırlarını açmaya başlamasıyla birlikte ülkede turist hareketliliği de başladı. Bu ivmeyi daha da arttırmak isteyen Barbados Hükumeti turistlerin hoşuna gidecek bir karara imza attı.Barbados Hükumeti tarafından alınan karara göre evden çalışabilecek her turisti 1 yıllık vize verilecek.

Bunun için gerekli olan tek şart, başvuru sahibinin evden çalıştığını kanıtlaması. Bu sayede Barbados, ülke nüfusuna canlılık getirip hem üretim hem de tüketimi arttırmak istiyor. Karar özellikle tatil için bu bölgeyi tercih eden üst düzey yöneticiler tarafından da olumlu karşılandı.