Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Dayanışma Derneği (Tebessüm Derneği) tarafından düzenlenen "Tebessüm Sohbetleri" devam ediyor.

 

 

Cumartesi günü Dulkadiroğlu Belediyesi Kıraathanesinde gerçekleşen "tebessüm sohbetlerinde" Dernek Başkanı Eğitimci Yazar Cevdet Alperen Başkanlığında sohbet yapıldı. Alperen, sohbete başlarken Mersin’de hunharca şehit edilen Özgecan Aslan'ı rahmetle anarak, katillerini nefretle kınadığını belirtti. Ayrıca Ege Üniversitesinde PKK’lı teröristlerce katledilen Fırat Çakıroğlu’nu rahmetle anarak, canilerin bir an önce yakalanıp gereken cezanın verilmesini istedi.

 

Ülkemizin geldiği noktada geçmiş yıllara göre daha güçlü olduğunu anlatan Cevdet Alperen "Ortadoğu’nun can damarı olan ülkemizin üzerinde çok büyük yükler vardır. İnsanlığın tarihi bir imtihandan geçtiği bu günlerde Türkiye’nin her zamankinden güçlü olması gerekir. Bizim ülkemiz sinesinde büyük bir medeniyetin hatıralarını taşımaktadır. Öyle bir avuç kendini bilmeze bırakacak kadar ucuz değildir. Altında yatan şehitleri bile buna müsaade etmez. Bin yıllık bir medeniyet ve kültür değerlerini burada yeşerttik" dedi.

 

Dernek olarak, toplumsal duyarlılıklarının olduğunu vurgulayan Cevdet Alperen, “Biz Tebessüm Derneği olarak üzerimize düşen vazifemizi yerine getirmek için gayret göstermekteyiz. Mevlana Hazretleri - Kuru duayı bırak ağaç istiyorsan tohum ek - demektedir. Bizde dualarımızla birlikte tohum ekmeye devam ediyoruz. Ektiğimiz tohumlar ağaç olacak ve meyvesini gelecek nesiller yiyecek” dedi.

 

Yine Mevlana Hazretlerinin "Ecel gelip sizi yakalamadan önce yapabileceğiniz ne varsa yapın" sözünü hatırlatan Cevdet Alperen: "ölüm hepimize yakın. Yapacağımız ne varsa yapalım. Gençlerimizi geleceğe hazırlayalım. Hepimizin topluma karşı görevlerimiz var. Herkes elini taşın altına koymalı. Biz bu anlamda AB projeleri de yaptık. Gençlik değişimleri çerçevesinde derneğimiz AB projeleri yürütmektedir. Bir nebzecikte olsun gençlerimizin önünü açıyoruz” dedi.

 

Her hafta Cumartesi günleri saat 14 ile 15 arası sohbet yapılacağını söyleyen Cevdet Alperen: "Dulkadiroğlu Belediyemize de buradan teşekkür ediyorum. Kıraathaneyi kültür derneklerine tahsisi etmesi önemli bir hizmettir. Kısmet olursa her Cumartesi günü saat 14.00 ile 15.00 arası yine burada Tebessüm sohbetleri devam edecektir” dedi.