Kahramanmaraş Tebessüm Eğitim Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya geldi.

 

Azerbaycanlı öğrencilerle bir arada yemek yedikten sonra konuşan Tebessüm Eğitim Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen, “ Tebessüm Derneği’nden kısaca sizlere bahsetmek istiyorum. Tebessüm Derneği Türkiye’nin birçok vilayetlerinde kuruldu. İstanbul, Ankara, Erzincan, Trabzon, Gaziantep gibi 30 vilayette derneğimiz var" dedi. Alperen, şunları söyledi:

 

"Bu derneklerimizin isimleri farklı ama aynı tüzüklü, aynı düşünce, aynı inançla, kurulmuş derneklerdir. Genel Merkezi Erzincan’dır. Ama Resmi kuruluş yerini Kahramanmaraş’tan yaptık. Tüzük yeri Kahramanmaraş’tır. Yani hem şehrimiz için, maneviyat işaretlerini almamış bakımından önemli buluyorum. Maraş’a bir hizmet olur diye çalışmaları başlattık. Anadolu toprakları bin yıldan belli İslami hareketi içerisinde, büyümüş ve Anadolu topraklarında Hoca Ahmet Yesevi’nin müritleri olmak üzere birçok tasavvuf büyüklerinin hizmetleriyle Anadolu toprakları Türk-İslam dünyasının merkezi haline gelmiştir. Buda bizi büyük bir sorumluluğa itmektedir.

 

FELSEFESİ SİYASİ DEĞİLDİR

 

Kahramanmaraş Tebessüm Eğitim Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen, derneğin siyasi bir faaliyet olmadığını, herkesin bir düşüncesi olacağını ve derneğe gelen kim olursa olsun herkese kucağını açtığını söyleyen Alperen şunları söyledi:

 

“Bu sorumluluğu da o bin yıldan belli ecdadımızın ortaya koymuş olduğu çalışmayı bugün, bu zamanda biz sorumlu olarak gördüğümüz için kendi çabamızla bu çalışmayı yürütüyoruz. Bütün çalışmalarımızın bu anlayıştadır. Hiçbir ticari, siyasi amaç güdülmüyor. Bizim Temel felsefemiz siyasi değildir. Herkesin bir oyu vardır. Herkesin bir düşüncesi vardır, onu kullanır. Kimseye bir baskı yönlendirme hareketlendirilmez. Tebessüm Derneği’nin herkese gönlünü ve kucağını açan bir yapısı vardır.

 

 

Erzincan’da Hoca Ahmet Remzi Efendi hazretleri şu anda Nakşi Halidikolunun Türkiye temsilcisi yani merkezi Erzincan’dır. Oradan bu hizmeti yürütüyor. Bizlerde Maraş’ta bu görevi sürdürmeye çalışıyoruz. Tebessüm Dernekleri’nin kuruluş amacı budur. Temel Anlayışında vakıf vardır. Vakıflaşma yolunda inşallah gidilecektir, çalışmalar yürütülüyor. Bir gencimizi bir insanımızı kurtarmanın davası ve derdindeyiz. Çalışmalar içerisinde kültür çalışmaları var, eğitim faaliyetlerine destek veriyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde gerek üniversite de, gerekse liselerde okuyan öğrencilerimiz var. Bu Maraş’ta ki gönüllü insanlarımızın bize düşen tarafını değerlendiriyoruz. Her vilayetten bu çalışmaları destek veren iş adamları var, gönül insanları var.

 

Benim de mutlu olduğum tarafı şu; birisi geliyor diyor ki ‘siz öğrenci okutuyor musunuz, bizde destek verelim’ diyorlar. Bütün vakıflarda buna benzer çalışmalar oluyor. Bunu da memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü bu vatan bizim ecdadımızın kanlarıyla sulanmış bir vatandır. Benim dedem, benim ecdadım kan dökmüşse, bize emanet etmişse bende buna zamanımı ölene kadar vermeyi taahhüt ediyorum. Kanını akıdan bir ecdat varsa bende burada zamanımı buraya verme sorumluluğunu hissediyorum. Çalışmalarımızın bir diğer boyutu da Kültür olarak yani öğrenci işleri ve kültür olarak çalışmalarımız devam ediyor.

 

Kahramanmaraş Tebessüm Eğitim Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Alperen, Tebessüm dergisini yeniden çıkarmak istediklerini ama maddi destek beklediğini söyleyen Alperen konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

“Tebessüm diye bir dergi çıkartıyorduk. Son zamanlarda çalışmalarımızı durdurduk. Başka bir alana kaydırdık. Vakfımız adına 2 tane mülkiyet aldık. Onun ağırlığı üzerimize çökünce dergiyi durdurduk. Dergimizi yeniden çıkarmaya karar verdik. Sizlerin destekleri ile dergiyi yeniden çıkarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de 3 bin tane dağıtıyorduk. Maraş’ta bile 300 abonesi vardı. Bu yüzden dergiyi çıkartarak hizmete sunmak istiyoruz” dedi.

 

 Dernek Mütevelli Başkanı Mahmut Çokparlamış tarafından ‘Abdurrahim Reyhani erzincani’ hakkında kısa bir sunu yaparak toplantı sona erdi. Toplantıya B

 

DENİZ DOĞAN / KAHRAMANMARAŞ