Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir barakada sikke, para, heykel, ziynet ve süs eşyasından oluşan 28 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

 

 

Edinilen bilgiye göre, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği, istihbarı çalışmaları neticesinde Elbistan’a bağlı Pınarbaşı Mahallesi’ndeki bir barakada arama yaptı. Yapılan aramada sikke, para, heykel, süs ve ziynet eşyasından oluşan 28 parça tarihi eser ele geçirildi. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserlerle birlikte define aramada kullanılan dedektöre el konuldu.

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri,  satılmak üzere bekletilen tarihi eserlerin 55 yaşındaki Hüseyin D. isimli şahsa ait olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Hüseyin D.’nin tarihi eser bulmak için Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerinde arama ve tarama yaptığı bildirildi. Hüseyin D.’nin dedektör yardımı ile 3 ilçenin tarihi niteliği bulunan bölgelerinde farklı zamanlarda kazılar yaptığı öğrenildi.