Türkiye'de korona virüs vakalarının tekrar artması ile yeni yasaklar geldi. Dün başlayan tam kapanma ile birlikte Kütahya ve Kocaeli'ye yeni kısıtlamalar geldi. 

BU ÜRÜNLER YASAK 

Kentte bulunan marketlerde bazı ürünlerin satışı tam kapanma süresince yasaklandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bünyesinde "inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin" satış reyonu bulunan marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olmasına, "bu reyonların ve bulundukları katların kapatılmasına, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirlerin alınmasına" karar verdi.

SUÇ SAYILACAK

Kurul kararında, kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edileceği, konusu "suç teşkil eden davranışlara" ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu'na göre ise, marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan reyonların veya bu ürünlerin bulunduğu katların tam kapanma sürecinin bitimine kadar önlerine bant çekilerek satışa kapatılmasına karar verildi. Yazılar marketlere tebliğ edildi. (Duvar Gazetesi)

Dün saat 19.00’da başlayan kısıtlama, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek.