Puan kaybı yaşadıkları bazı maçların ardından özür dileyen Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yine olsa yine dileyeceğini belirtti, futbolcuların yerine kendisinin eleştirilmesini tercih edeceğini dile getirdi.

Kamuoyunda tartışılan “Özür” olayına açıklık getiren Hamzaoğlu, “Benim tarzım, yapım o anki duygularımla maçta yapmış olduğum bir hatayı üzerime almak... Başakşehir maçında Yasin Öztekin 5 dakika güzel oynamaya başlamıştı. Dzemaili kenarda beklerken, yani Dzemaili’ye ‘Sen git ısınmaya devam et, bir daha bir bakalım oyun nasıl gidiyor’ diyebilirdim. Ama ben oyuncumu da düşünerek bunu yapmadım. Değişiklikten vazgeçmedim bu benim hatamdı diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyip oyunun gidişatını görmem gerekiyordu ama kötü niyetle yapılmış bir şey değil bu... Şu anda kadromuzda 27 kişi var, 27 kişinin de tabir yerinde olursa bu çorbada tuzu olsun istiyorum” dedi.

Hamzaoğlu şöyle devam etti:

 
 
 

“Herkes coşmuştu statta... takım coşkulu bir futbol oynamaya başlamıştı. Tribünler şölen havasına bürünmüştü. Ben bunun bozulduğuna çok üzüldüm ve bunun sorumlusu olarak kendimi gördüğüm için herkesten özür diledim. Bunda da bir sakınca görmüyorum. Yine özür dilemekte bir sakınca görmüyorum.” Hata yaptığında söyleyeceğini ama iyi yaptıklarının da farkında olduklarını dile getiren Hamzaoğlu, “Ancak ben bunu pek dile getirmeyi sevmiyorum. Ben hep kendi kötülerimle konuşmaktan yanayım. Kaldı ki bugün eğer oyuncularımı eleştirecek olsaydınız beni daha çok üzerdiniz. Beni eleştirin, beni konuşun bu benim için daha iyi. Önemli olan bizim bütünlüğümüz bozulmasın” yorumunu yaptı.

‘Seçim aklımıza bile gelmiyor’

Sezon sonuna doğru yapılacak seçimin takımı etkileyip etkilemeyeceği sorusuna yanıt veren Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Seçimi siz söylemeseniz bizim aklımıza dahi gelmeyecek. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Zaten Galatasaray kongre üyeleri de seçimde en iyi kararı verecek” dedi.
Kalıp kalmama konusunda bazı adaylarla görüştüğünü, mevcut yönetimle de şifaen görüştüklerini belirten başarılı teknik adam, “İnşallah şampiyon oluruz. Ondan sonra zaten yeni gelen yönetimle beraber devam etmek isterlerse oturur konuşuruz” diye konuştu.
Hamzaoğlu, Bursasporlu Fernandao’yu beğendiğini ama mümkün olduğunca az transfer yapmayı düşündüklerini söyledi.

‘Şansımız yüksek’

Süper Lig’de şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu ifade eden Hamza Hamzaoğlu, “Çünkü biz gerçekten iyi oynuyoruz, bunu takım olarak biliyoruz. Takım olarak iyi mücadele ediyoruz, koşuyoruz. Çok fazla pozisyon üretiyoruz. Doğal olarak fazla hücum oynadığımız için de zaman zaman gol pozisyonları da veriyoruz. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Tabii ki bunu en aza indirgemeye çalışıyoruz ama bu kadar atak oynayan, bu kadar pozisyon üreten bir takım geride açıkta verecektir. Önemli olan fazlasını atıp maçları kazanabilmek. Şansımız tabii ki diğer takımlar kadar var” ifadelerini kullandı.

‘Kasımpaşa’ya odaklandık’

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbiyi de yorumlayan Hamzaoğlu, “Oradaki skordan ziyade, bizim bu hafta oynayacağımız çok önemli bir Kasımpaşa maçı var. Biz onu düşünüyoruz. Fenerbahçe-Beşiktaş çok önemli bir derbi. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe, her ne kadar Gençlerbirliği’ne kaybetmiş olsa da iyi bir kadroya sahip... Ama oradan çıkacak sonuçtan ziyade bizim alacağımız sonuç önemli.  Biz Kasımpaşa maçına odaklanmış durumdayız” yorumunu yaptı.