22 Nisan 1996'da yılında şehit edilen Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz Adlı Öğretmenler gündeme getirilmeyen şehit öğretmenlerden sadece Üç tanesi. Bu durumun değişmesi için harekete geçen MHP Ekinözü İlçe Teşkilatı  Ekinözü İlçesinde Şehit Edilenen ve birçok şehit öğretmen adına, sizi unutmadık mesajı yayınladı.

 

     

 

Şehit Öğretenlerimiz  “Bayrağımızın dalgalandığı her yere giderim” diyor, başka bir şey demiyordu. Nokta tayin inlerin çıktığı   o Yıllarda teröre müzahir bölge olan  Ekinözü İlçesinin Altunyaprak Köyü’ne ulaşır ulaşmaz, görev yapacağı okula giderek göreve başladılar

 

O bölgenin çocuklarına bir kelime öğretmek için canla başla çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yasalarını öğrettiler ama bu durumdan rahatsız olanlar vardı .

 

Altınyaprak  İlköğretim Okulu’nda görev yapan Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz adlı öğretmenler, 1996 yılında PKK’lı teröristler tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapmamaları için tehdit edilmiş Teröristlerin tehditlerine boyun eğmeyen Aslan, Serin ve Yılmaz kaldıkları lojmanda 22 Nisan Gecesi Türkçeyi düzgün konuşanı, “Biz faşist T.C.’nin hiçbir öğretmenini Bölgemize Sokmayacağız  Çocuklarımıza T.C’nin Hiçbir şeyine gereğimiz Yoktur diyerek Sizlere daha öncede Uyardık Bu 23 Nisanı Kutlamayacaksınız diyerek Tehditlerini savundular  boyun eğmeyen Öğretmenler Bir Gurup  PKK Terör Örgüttü Mensupları tarafından  elleri arkalarından bağlandıktan sonra teröristlerce kurşuna dizilerek şehit edildi.