Kahramanmaraş'ta motorlu taşıt sürücü kurslarının direksiyon sınavında yaşanan başarısızlığa tepki çığı gibi büyüyor.

 

Ehliyet sınavı olarak bilinen ve sürücü belgesi almanın son aşaması olan direksiyon sınavları, belli aralıklarla yapılıyor. Kahramanmaraş'ta sınav pisti, Onikişubat İlçesi Şeyh Edebali Caddesi üzerinde bulunuyor. Şehit Ataşe Galip Özmen Anadolu Meslek Lisesi'nin (Tekstil Lisesi) önünden başlayan direksiyon sınavında sürücü adayları, direksiyon sınavını Şeyh Edebali Caddesi üzerinden 5 Nisan Mahallesi 2000 Sokak Kavşağında sola U Dönüşü yaparak yine aynı cadde üzerinden Turgut Özal Meydanı'ndaki sağa dönüşü kullanarak Dr. Sait Bulvarına iniyorlar.

 

Dr. Sait Bulvarı'ndan (Arnelia AVM Önü) Mimar Sinan Bulvarı'na geçiş yapan sürücü adayları, Bediüzzaman Bulvarı-Rifat Bayazıt Meydanı-Dr. Sadık Ahmet Caddesi güzergahında sağ yönü kullanıyor ve Ökkaşe Meydanı'ndan sağa dönerek Köle Hafız Bulvarı'na çıkarak yeniden Şeyh Edebali Bulvarı'na geçiş yapıyorlar. Bu yolu kullanan sürücü adayları, Çocuk Hastanesi Kaşvağı'ndaki dönerli kavşağı kullanarak sola dönüş yaparak sınava başladıkları alana geliyorlar.

 

Bir iniş, bir çıkış, iki dönerli kavşak, üç kırmızı ışık olarak belirlenen ve arada da çok sayıda tali yol giriş-çıkışı bulunan sınav güzergahında sürücü adayları genel olarak bir inişte (Rifat Bayazıt Meydanı Yönü) bir de çıkışta (Gülizar Şamil Aktaş Lisesi karşısı) durdurularak geri geri gitmeleri isteniyor. Sürücü adayı ne kadar iyi araç kullanırsa kullansın, yine de sınav heyecanı ile zaman zaman aslında affedilebilir, hoşgörülebilir hatalar yapabiliyorlar. Özellikle dur-kalklarda stop etme en çok yaşanan sıkıntı olarak dikkat çekiyor.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sınav komisyonları iddialara göre, sürücü adaylarını çok basit hatalardan dolayı bırakabiliyor. Bir çok sürücü adayı ilk direksiyon sınavında olmasa da ikinci sınavda geçebileceğini düşünürken, üç-dört kez sınava girenler oluyor. Her sınavın ardından girilen bir sonraki sınav da adayları strese sokuyor.

 

Kahramanmaraşlı Bünyamin Kaçar da, bu sıkıntıyı yaşayanlardan biri oldu. Nitekim Kaçar, bu haksızlığa sessiz kalmadı ve hafta başında Valiliğe verdiği dilekçe ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini daha üst mercilere şikayet etmek için imza kampanyası düzenleyeceğini bildirdi. Bünyamin Kaçar, bugün de Dulkadiroğlu İlçesi Cahit Zarifoğlu Caddesi üzerindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

İşte, Bünyamin Kaçar'ın söyledikleri: