Son 15 yıldır özellikle hükümetin başlattığı duble yol atağı sayesinde can kayıpları azaldı. Türkiye’de ki standartların yükselmesi ile birlikte, kazalar azalırken, denetimler sayesinde de kazaları en aza indirildi. Buna ek olarak sürücü kursları master planını açıkladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu 2020 master planı çerçevesinde sürücü kurslarında bir çok değişikliğe gidileceğini söyledi. Değişiklik sayesinde konusunda uzman kişilerin her gün sınav yapabileceği bildirildi.

2013 yılında yaşanan köklü değişiklik ile alt yapısı daha iyi hale getirilen sürücü kurslarına yeni getirilecek düzenin daha iyi olacağını belirten Moroğlu, bir çok yeniliğin gelmesi ile yollarda can kayıplarının olmayacağını belirtti. 

Türkiye’de sürücü kursundan eğitim alıp trafiğe çıkan kullanıcıların alışkanlıklarından ötürü kurallara uymadığını belirten Moroğlu: “Sürücü kurslarında her türlü eğitim verilir. Mesela kırmızı ışıkta geçilmeyeceğini kurslardan eğitim alan hatta almayan kişiler de bilir. Ama bunu uygulanması yine kullanıcının elinde olan birşeydir” dedi.