Kahramanmaraş'ta Suriyeliler İzin almadan adım atamayacaklar.

 
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi'nin 2 hafta önce yayımladığı genelgeye göre, Suriyeliler'in şehirlerarası ulaşımda, kayıt altına alınan ikametgah adresinden başka bir şehire seyahat edebilmek için bulunduğu ilin göç idaresinden “Seyahat İzin Belgesi” alması gerekiyor.

 

Ülkelerinde ki yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlere yerleştikleri illere göre kendilerini tanıtıcı kimlik kartları verildi. Buna göre kimlik kartlarında bir ilde ikametgah adresine göre kayıt altına alınan Suriyeliler, herhangibir toplu taşıma ulaşım araçları ve bireysel araçla kayıtlı olduğu ilden başka bir ile seyahat etmek istedikleri zaman kayıtlı oldukları ilin göç idaresinden izin belgesi alması gerekecek.

 

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN SURİYELİLER SEYAHAT ETMEK İÇİN;

 

Kahramanmaraş'ta ikamet eden ve başka bir şehre seyahat etmek isteyen Suriyeli misafirler, İl Göç İdaresi'ne gideceği yer, süresi ve neden gitmek istediği hakkında bilgiler vererek izin talebinde bulunmalıdır. Başvuru sonucunda da “Seyahat İzin Belgesi” alan Suriyelilerin herhangibir toplu ulaşım aracından bilet alırken bu belgeyi göstererek biletlerini alabilecekler.

 

KAHRAMANMARAŞ BİRİNCİ OLABİLİR

 

Yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyleyen Kahramanmaraşlı vatandaşlar ise, uygulamanın kentin güvenliği açısından çok güzel bir uygulama olduğunu, Güvenilir şehirler sırlamasında ise 4'üncü olan Kahramanmaraş'ın birinci olabileceğini söyledi.