Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2018 yılı PMYO ön  başvuru işlemlerinin 13-26 Ağustos tarihlerinde  gerçekleştirileceğinin  duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu süre içerisinde Kurban Bayramı tatili olması  sebebi ile bankalarda başvuru ücreti yatırma işlemlerinde sıkıntılar yaşandığı ve  başvuru tarihlerinin uzatılması için yoğun talep olduğu vurgulanarak, bu  nedenlerden dolayı ön başvuru ve ücret yatırma işlemlerinin 31 Ağustos saat  23.00'e kadar uzatıldığı kaydedildi.

250'si kadın, 2 bin 500 öğrenci alınacak

PMYO'lara 250'si kadın olmak üzere, 2 bin 500 polis memuru adayı alımı  gerçekleştirilecek.

Alımlara ilişkin ön başvurular Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr"  adresinden yapılacak.

Adaylarda aranacak şartlardan bazıları şöyle:

"T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını  tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate  alınmak kaydıyla, 1 Ekim 2018 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2018  itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları  Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 260.000 ham taban puan almış olmak. Emniyet  Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT  puan türünden en az 150.000 ham taban puan almış olmak."

PMYO öğrencilerinin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel  Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Eğitim sonunda başarı gösterenler polis memuru olarak göreve  başlayacak.

Sınav takvimi ve diğer şartlara ilişkin bilgilere Polis Akademisi'nin  internet sitesinden ulaşılabilecek.