MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Şah Fırat Operasyonu ile Süleyman Şah Türbesi'nin kaybedildiğini öne sürdü.

 

 

Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslar arası Hukuktan doğan haklarımız ve yapılan antlaşmalar ile Türkiye Cumhuriyeti toprakları olan Ecdat yadigarı Süleyman Şah Türbesi maalesef kaybedilmiştir" iddiasında bulunurken; Ortadoğu'da oyun kurucu olduğunu iddia eden 'bizim haberimiz olmadan yaprak kıpırdamaz' diyen AKP hükümetinin meşruiyetini kaybettiğini ve hükümet etme kabiliyetini yitirdiğini söyledi. MHP İlçe Başkanı Akpınar, şunları söyledi:

 

"Sayın Davutoğlu ve dönemin Başbakanı her fırsatta hamaset nutukları ile ‘Kimse Türkün Gücünü Test Etmeye Kalkmasın’  derken Vatan topraklarından çekilmeden söz etmemiştir. Savaş kazanmış komutan edası ile poz veren sayın Başbakan kimseden icazet ve yardım almadan topraklarımızı terk ettik geride kutsal hiçbir şey bırakmadık demiştir. AKP hükümetine soruyoruz Vatan Toprağından kutsal başka bir değer var mıdır?

 

Günler öncesinden PKK-PYD-YPG ve IŞİD'den izin alarak güzergah kontrolü için yardım talep eden AKP Hükümetinin Ortadoğu'daki müttefikleri tescillenmiştir. Vatan toprağından geri çekilme görüntüleri, Şanlı Türk Bayrağı ile PKK paçavraları ve örgüt mensuplarının aynı karede yer alması UTANÇ vesikası olarak yer almıştır. Süleyman Şah türbesi ve etrafında meydana gelen olaylar bahane edilerek Güvenlik gerekçesi ile Topraklarımızdan geri çekilmemiz kabul edilemez.

 

 Hükümete soruyoruz: Güvenlik gerekçesi ile Yavru Vatan Kıbrıs tan, PKK tehdidi altında bulunan Cizre, Silopi başta olmak üzere bölgede yer alan Vatan Topraklarımızdan geri çekilecek midir? Vatan Toprakları Kutsaldır ve asla terk edilemez. Yüce Türk Milleti içinde yaşattığı imanı ile vatan topraklarını kutsal sayar uğrunda ölmeyi göze alır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" Derken Vatan toprağımızı tek kurşun atmadan terk eden zihniyeti kastetmediği kesindir.

 

Vatan bütünlüğümüz tehdit altındadır. PKK Doğu ve Güney doğu bölgemizde hakimiyet kurmuştur. Kendi topraklarımızda Jetlerimizin düşürülmüş, Musul Konsolosluğumuz basılmış, Reyhanlı da saldırı düzenlenmiş yetmezmiş gibi SÜLEYMAN ŞAH Türbesi boşaltılarak kaçılmıştır. Türk Milleti Kurtuluş savaşında olduğu gibi, kendi kararı ve iradesi ile Vatanı savunacak azim de ve kararlılıktadır. Vatan savunmasında PKK-PYD-YPG ve IŞID den yardım talep eden Hükümeti kınıyoruz. Aciz içinde olanlar şunu bilmelidir ki MHP vatan savunmasında dün olduğu gibi bu günde ön safta yerini alacaktır.

 

 Ülkücü Hareket Ülke bütünlüğü ve Milli menfaatler noktasında asla taviz vermeyecek, gerektiğinde bedel ödemekten çekinmeyecektir."