Türkiye başta FETÖ, PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleri ile top yekün mücadele ederken, güvenlik güçleri "meydanı boş bulup" vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden mafya tipi çete yapılanmalarına da göz açtırmıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emniyet müdürlerine ‘objektifleri mafyaya çevirin’ talimatıyla, son dönemde mekan basmak yerine sosyal medya ve ‘e-posta’ üzerinden ‘racon kesmeye’ çalışan çetelere karşı yeni önlemler alındı. Bilişim Suçları polisinin yanı sıra, KOM polisleri de ‘Sosyal medyadaki mafya mekanlarını’ takibe alacak. 

E-POSTALARA KADAR SIZDILAR

Son dönemde, Türkiye’deki mafya ve çete yapılanlarının, 2000’ler öncesindeki klasik kabadayı yapılanmalarında görülen mekan basma, ayağa kurşun sıkma, darp veya cinayet gibi yöntemlerin yerine son dönemde ‘Sosyal medya’ üzerinden etkili olmaya çalıştığının tespit edildiği ve bu alanda da etkili mücadele başlatılacağı bildirildi. İnternette, rakip mafya yapılanmasının adamlarını döverken ya da dansöz kıyafeti giydirip aşağılarken görüntülerle ‘korku salan mafya’ algısı oluşturan, tehdit ve şantajı vatandaşların sosyal medya hesapları ve kişisel e-posta adreslerine kadar vardıran mafya yapılanlarıyla artık Bilişim Polisi’nin yanı sıra terörle mücadeleyle öne çıkan KOM Polisleri yapacak. Yani bir nevi KOM Polisi, mafyanın ‘sosyal medya mekanlarına’ da operasyonlar düzenleyecek.