Türkiye Kent Konseyleri Birliği yürütme kurulu, AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını ziyaret ederek, kent konseylerinin sorunlar aktardı. 

 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlığında Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Esat Ural ve Yürütme Kurulu Üyesi Seda Tellibayraktar’dan oluşan heyet, sırasıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler ile görüştü.

 

Soygüzel, yaptığı açıklamada, “24-26 Ekim 2014’de Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 6. Türkiye Kent Konseyleri Buluşması’nda, partilerimizin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının ziyaret edilmesi ve kent konseyleri ile ilgili siyasi partilerin bilgilendirilmesi yönünde karar alınmıştı. Biz de bu çerçevede Türkiye Kent Konseyleri Birliği yürütme kurulu olarak Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduk” dedi.

 

Ziyaretlerin verimli geçtiğini ifade eden Soygüzel, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Abdülhamit Gül ile yaptığımız görüşmede, bazı belediye başkanlarımızın halen kent konseylerini kurmak ve desteklemek konusunda çekingen davrandığını ifade ettik. Kent Konseyi Yönetmeliği ile ilgili değişiklik tekliflerini kendisine ilettik ve uygulamadaki sorunlar hakkında bilgi verdik. Oldukça faydalı bir görüşme oldu. Gül, siyasi irade olarak kent konseylerini önemsediklerini ve kent konseylerinin güçlendirilmesi için gereken adımların atılacağını ifade etti” diye konuştu.

 

Hasan Soygüzel, “CHP ve MHP’de de oldukça verimli görüşmelerimiz oldu. Genel başkan yardımcıları ile kent konseylerinin meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.