Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan İlçesi'nin Söğütlü Mahallesine köprü yapım işine başladı.

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Onarım Şube Müdürlüğü kontrolünde yapımına başlanan köprü tamamlandığında Söğütlü halkının daha güvenli bir yoldan gidip gelmesini sağlayacak.

 

 

Elbistan İlçesi Söğütlü Mahalle yolunda bulunan ve statik açıdan ömrünü tamamlamış olan eski köprünün bulunduğu su yatağı üzerine yapılacak yeni köprü ile hem can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan köprü yenilenmiş olacak hem de yol güzergahı düzeltilerek vatandaşların düz bir aks üzerinde yola devam etmeleri sağlanacak.

 

 

Yapılacak olan yeni köprü 15,70 m uzunluğunda, 7,50 m genişliğinde ve 5,00 m yüksekliğinde olacak. Ayrıca; köprü geniş bir havzaya konumlandırılacağından, feyezan durumunda suyun toplanarak köprü açıklığına yönlendirilebilmesi için köprünün dört köşesinden başlamak kaydıyla toplamda 48 m uzunluğunda betonarme tahkimat duvarları yapılacaktır. Yapılacak olan bu duvarların yüksekliği 5,40 m olacak.

 

 

Bahse konu köprünün istenilen standartlarda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılabilmesi amacıyla, köprüyle ilgili çalışmalar Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Onarım Şube Müdürlüğü takibinde ve kontrollüğünde yapılıyor.