Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

 

Başkan Erkoç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Kışın soğuk günlerinin yaşandığı şu günlerde özellikle sobalı evlerde oturan vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine karşı daha dikkatli davranmaları gerekiyor.  Vatandaşlarımız olası bir soba zehirlenmesine maruz kalmamak adına öncelikli olarak bacalarının temizliğine dikkat etmeleri gerekmektedir" diyerek, şunları söyledi:

 

"Bacalarda yapılan temizlik sonrası yakıt daha randımanlı yanarak tasarruf sağlanır, çevreye atılan karbon monoksit oranı düşer. Özellikle soba bacalarının neden olduğu karbon monoksit zehirlenmeleri önlenmiş olur ve baca yüzeylerinde ziftlenmeler önleneceği için baca tutuşmasının sebep olacağı yangınlar önlenmiş olur.  Kalorifer bacalarının yanı sıra kazan alev borularının temizlenmesi, kazanla baca arasındaki yatay duman kanallarının da temizletilmesi ihmal edilmemelidir. Aksi takdirde soba zehirlenmelerine davetiye çıkarılmış olur."