Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan ve gün içerisinde de etkisini arttıran kar yağışı, üniversite öğrencilerinin mutluluk kaynağı oldu. Kar yağışını fırsat bilen bir grup üniversite öğrencisi karın yağışını fırsat bilerek sınav stresini kartopu oynayarak attı.

Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan ve gün içerisinde etkisini arttıran kar yağışı, en çok öğrencilerin ve ailelerin yüzünü güldürdü. Kastamonu’da etkili olan kar yağışı sonrası şehir içerisinde yarım metreye ulaştı. Sürücülerin zor anlar yaşadığı kar yağışı, en çok öğrencileri ve aileleri sevindirdi. Bir gurup üniversite öğrencisi Cumhuriyet Meydanında toplanarak sınav haftasında stres attılar. Ailelerde kar yağışı fırsat bilerek, eşleri ve çocuklarıyla birlikte kartopu oynadı.

Eskişehir’den Kastamonu Üniversitesine okumayan gelen Selin Sırma, sınıf öğretmenliği bölümünde okuduğunu belirterek, “Bugün Kastamonu’ya kar yağdı, bizde sabah kalktığımızda kar yağışını görünce çok mutlu olduk. Bu yüzdende arkadaşlarımızla dışarı çıkıp keyifli vakit geçiriyoruz. Çok güzel ve havada ılık, eğleniyoruz” dedi. Ayrıca sınav haftası olması nedeniyle kartopu oynayarak sınav stresini de attıklarını ifade eden Selin Sırma, “Hem stres atıyorum hem de eğleniyoruz. Kastamonu’da çok güzel manzaralar var, zaten Kastamonu, şehir olarak güzel bir il” diye konuştu.

Kahramanmaraş’tan Kastamonu Üniversitesine okumayan gelen diğer öğrenci Veysel Topal, “2 yıldır Kastamonu’dayım, bu kadar güzel kar yağışını ilk defa görüyorum. Bizde, dışarı çıkıp arkadaşlarla eğleniyoruz. Sınavı falan unuttuk, KPSS kitaplarını bir kenara attık. Dışarı çıkıp kartopu oynuyoruz çocuklar gibi” şeklinde konuştu.