Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Üst Geçidi altında 4 yıldır simit satarak ekmek parasını ve çocuklarının okul harçlıklarını kazandığını belirten 48 yaşındaki kadın Ayhan Durak,


“Zabıtalar bütün eşyalarıma el koydular. Tüm sattığım ürünleri borçla alarak satıyor ve para kazanıyorum. Zabıtalar alınca bütün ürünlerimi ben borçlarıma nasıl ödeyeceğim? Bana burada simit satamayacağımı söylüyorlar. Benden başkasına izin veriyorlar. Kimse ‘aç mısın tok musun’ diyen yok ama ekmeğimle oynayan çok. 4 yıldır burada satış yapıyorum ve kimseye bir zararım olmadı. Gelsinler o zaman bana para versinler, ben de evimde oturayım, simit satmayayım. Ben de çocuklarıma evde kalarak annelik yapmayı bilirim fakat ekonomik olarak zayıf olduğumuz için çalışmak zorundayım. Çocuklarım bazen okula gönderirken beslenme dahil çantalarına koyamıyorum. Daha önce birisiyle evlendim ve anlaşamadığımız için boşandım. Ekmek paramın peşine düştüm. İki çocuğumla yalnız yaşıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.


Yıllardır simit satan kadın simitçinin kimseye bir zararının olmadığını belirten vatandaşlar, “Bu kadın burada ekmek parasını kazanmak için gece-gündüz çalışıyor. Bizler de kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat bu yapılanlar kendisine hoş olmamış” dediler. Konuyla ilgili zabıta yetkilileri resmi açıklama yapmazken, verilen talimatları uyguladıklarını belirttiler.