Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da yaşayan Salim Yüksek, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak özel hastaneden aldığı silah taşıma ve bulundurma ruhsatı için gerekli sağlık raporunun geçerli sayılmadığını ve bu durumun düzeltilmesini istedi. Dilekçe Komisyonu, başvuruyu işleme alarak durumu İçişleri Bakanlığı’na sordu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 31 Ekim 2017’de gelen yanıtı TBMM’ye gönderdi. Emniyetin yazısında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yönetmelik”te, “Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı almak isteyenlerden, silah taşımalarında veya bulundurmalarında psikolojik, nörolojik veya fiziki rahatsızlıklar bakımından sakınca bulunmadığına dair doktor raporu istenir” şeklinde özel ve devlet hastanesi ayırımı yapmayan bir hükmün yer aldığı kaydedildi. 

VALİLİK SORDU
Yazıda, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün genelgesinde ise silah bulundurma ve taşıma ruhsatı verilmeyecek durumların listesinin yayımlandığı ve Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, “Özel sağlık kuruluşlarının ve bünyesinde bulunan Sağlık Kurulu’nun açılış ve işleyişini düzenleyen mevzuatında, sürücü adaylarına yönelik düzenelenen raporun haricinde başka rapor düzenlemesi mevcut mevzuatlarımız kapsamında uygun  görülmemektedir” şeklinde yazısının olduğunu anımsattı. 

Yazıda bir süre önce yaşanan başka bir vakaya da vurgu yapıldı. Ankara Valiliği’nın A.A.A. adlı bir vatandaşın özel bir hastaneden almış olduğu “Psikolojik, nörolojik ve fiziki yönden silah taşımasından ve bulundurmasından bir sakınca yoktur” raporunu silah ruhsatı işlemlerinde kullanılıp kullanılmayacağı kapsamında Sağlık Bakanlığı’na görüş sorduğu vurgulandı. Bakanlıktan  bu raporların kabul edilip edilmeyeceği, kabul edilmesi durumunda ise hangi tip özel hastanelerin sağlık raporlarının kabul edileceği hususunda görüşlerinin bildirilmesinin istendiği kaydedildi. 

BAKANLIK: KABUL EDİLMESİMN
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden bu konuda silah alımlarını daha da zorlaştıracak bir yanıt geldi. Genel Müdürlük, “Özellikli raporlar olduğundan, silah ruhsat müracaatında bulunan kişilerin özel Hastanelerden almış oldukları sağlık raporları kabul edilemeyecektir” şeklinde yanıt verdi. Ankara Valiliği de A.A.A.’ya Sağlık Bakanlığı’nın yazısına istaneden silah ruhsatında özel hastanelerden alınan raporların kabul edilmeyeceğini bildirdiği vurgulandı. 
TBMM ise İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın silah taşıma ve bulundurma ruhsatında özel hastane raporlarının geçerli olmayacağına ilişkin karar oluşturduğunu ve buna uyulması gerektiğini kayda geçirdi.