Merhaba sevgili okurlar, sevgili dostlar.

 

Mübarek Ramazan ayını Bayram kutlayarak bitirdik. Allah seneye tekrar kavuşturmayı nasip etsin inşallah. 3 gün gibi sürede ziyaret edemediğim dost ve akrabalarımdan helallik diliyorum, her zaman gönlümdesiniz; nice sağlıklı, mutlu bayramlara kavuşmanızı diliyorum.

Şehir büyüdü, trafik yoğun, hava sıcak, gidilecek ziyaret edilecek eş, dost çok maşallah, amma velakin süre yetmiyor. Rabbim eş, dost akrabanın yokluğunu vermesin, bu günlerin kıymetini bilmek lazım. İş hayatı içerisinde insanlar Bayramları tatil günü olarak görüp değerlendiriyor. Ben tercihimi memleketimde kalıp mümkün olduğunca Bayram ziyareti yaparak geçirmeye çalıştım.

 

Önümüzdeki hafta sonuna kadar işlerimi bitirip 10 gün kadar bende ailemle birlikte tatil yapmayı planlıyorum inşallah. Tatil yapmanın bir kültür olduğunu düşünüyor, çocuklarıma da güzel Türkiye mizi tanıtmak için çaba sarf ediyorum. Memleketimizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi her tarafı güzel. İnsanları, kültürü, gelenek ve görenekleri güzel. Tabi ki bakmasını bilene güzel. Sevgi ile bakarsan sever, nefret ile bakarsan sevmezsin. Ben Sevgi ile bakan ve ailemi de Sevgi üzerine yönlendiren biriyim.

 

Yaradılanı yaradandan ötürü seven biriyim.

 

Sevginin tarifi bence bu…

 

Rahmetli babam da Sevgi şiiri ile Sevgiyi ifade etmeye çalışmıştır. Her zaman sevgi ve saygıyla kalmanızı dilerim.

 

SEVGİ

 

Sevgidir söndüren ateşi kor’u,

Sevgi bu eritir, dağdaki karı,

Zenginlik, başarı ardından gelir,

Yaşatır insana her an baharı.

 

Kin ve intikamı yürekten atar.

Aşkı, muhabbeti koluna takar,

Zalimin zulmüne, isyandır sevgi,

Mazlumla oturur, mazlumla kalkar.

 

Sevgi, ana olur, aşkı doğurur,

Muhabbet şalını sırtına vurur,

Nefsi ıslah eder, eğitir aklı,

Engelleri aşar deryaya varır.

 

DOSTOZAN/ 2004-K.MARAŞ