Samsun genelinde etkili olan ve Gülören Mahallesi’nden geçen Abdal Deresi’nin debisini yükselten sağanak yağış Karakaya, Konukluk ve Bazlamaç mahallelerinin bağlantısı olan geçici köprüyü yıktı. Yağan yağmurla yükselen su seviyesinin içinde kalan bir yolcu minibüsü son anda kurtulurken, daha sonra aynı yerden geçen İsa Çelik (50) idaresindeki 06 AF 3717 plakalı kamyonet tipi araç, geçici köprünün çökmesiyle altında bulunan menfez üstünde asılı kaldı. Sel sularının içinde kalan araç sürücüsü İsa Çelik(50), eşi Makbule Çelik (49) ve bir bayan, çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla sudan çıkartılarak kurtarıldı.

 

Daha sonra aracını kurtarmaya çalışan İsa Çelik ve vatandaşlar çevreden buldukları traktöre bir halatla aracı bağladı. Olay yerine gelen kepçe ile suyun akış yönü değiştirilerek aracın sel sularına kapılmasını engellediler.
Yetkililere bilgi verilmesi sonucunda olay yerine getirilen vinç yardımıyla araç sudan çıkartıldı. Çıkartılma esnasında bir şahıs vincin ucuna çıkarak aracın üzerine indikten sel sularının ortasında aracın içine girerek aracı vince bağladı. Daha sonra yeniden vincin ucuna sarılan şahıs tehlikeli bir şekilde araçla birlikte kaldırılarak kurtarıldı.

 

Olayın tanığı Gülören Mahallesi sakini Seyfettin Korkmaz, “Mahallemizde bulunan bu köprü geçtiğimiz haftalarda yağan kar yağışının ardından büyük hasar almıştı. Büyükşehir ekipleri burada çalışma başlatarak köprüyü ulaşıma açtı. Dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağış Abdal Deresi’ndeki su seviyesini yükseltti. Köprüden geçen aracın mahsur kaldığını gördük. Hemen Büyükşehir Belediyesi’ni ve jandarmayı aradık” dedi.

 

Köprünün yıkılma esnasına şahit olduğunu söyleyen Bahattin Korkmaz ise, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri burada geçici bir köprü yaptı. Ardından köprünün yapımı için çalışmalara başladı. Geçen haftalarda yağan kar yağışı köprüye büyük hasar verdi. Bugün de yağan yağmur köprüyü yıktı. Allah’tan can kaybı olmadı. Yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmelerini istiyoruz” diye konuştu.