Siirt  Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de operasyona giden askerleri taşıyan  helikopterin kayalıklara çarpması sonucu 16 silah arkadaşıyla şehit olan Kürşat  Güneş'in  meslektaşları, şehadetinden 3,5 ay sonra dünyaya gelen 5 yaşındaki kızı İrem'i  öğrenim gördüğü özel okuldaki "Sıra bende" etkinliğinde baba mesleğini anlattı.

Öğrenci velilerinin mesleklerini anlattığı etkinlik kapsamında sıranın  İrem'in velisine geldiğini öğrenen İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi  Atabay, İrem'in İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken şehit olan babası Kürşat  Güneş'in mesleğini anlatması için 2 asker görevlendirdi.

ŞEHİT KIZI ASKER KIYAFETİ GİYDİ

Asker kıyafetiyle okula gelen İrem'in sınıfını ziyaret eden astsubay  Ruken Merve Çalış ve uzman çavuş Gökhan Bal, çeşitli hediyeler verdikleri  öğrencilere askerlik mesleğini anlattı, onlarla çeşitli etkinlikler  gerçekleştirdi.

Şehidin eşi Hatice Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5,5 ay  evli kaldıkları eşinin en büyük hatırasının kızları İrem olduğunu söyledi.

 Kızıyla ilgili büyük hayalleri olan ve evladının adını da doğumundan  önce kendisinin verdiği eşinin hayallerini gerçekleştirmek için çabaladığını  belirten Güneş, İrem'i en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettiğini anlattı.

İrem'in eğitimini sürdürdüğü ana sınıfında, velilerin mesleklerini  anlattığı "Sıra bende" etkinliğinin yapıldığını aktaran  Güneş, etkinlikte sıra  İrem'e geldiğinde İl Jandarma Komutanlığıyla irtibata geçtiğini bildirdi.

 Güneş, "Sıra kızım İrem'e gelince 2 jandarma personeli kızımın  sınıfına gelerek baba mesleği olan askerliği anlattı. Bizleri yalnız  bırakmadıkları için teşekkür ederiz. Etkinlik çok verimli geçti." dedi.

 BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TAŞKIN'DAN SINIFA ZİYARET

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da "Sıra bende"  etkinliğinde sıranın İrem'e geldiğini öğrenince okulu ziyaret etti.

İrem'in sınıfında öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlar çeşitli  hediyeler veren Taşkın, kız çocuğunu Siirt Belediyesi'ne davet etti.