DAHA 3 AYLIK ASTSUBAYDI

 

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu şehit olan 3 ay önce göreve başlayan astsubay çavuş Hamza Kıraç için İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlen törenden sonra Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne gönderildi. 


 

Dün akşam saatlerinde meydana gelen ceza evi nakil aracının devrilmesi sonucu şehit olan Göksunlu Şehit Astsubay Hamza Kıraç'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Akdağmadeni Devlet Hastanesi morgundan alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen törene İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Özkan ve askeri personel katıldı.


 

Törenin ardından şehidin naaşı memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi'ne gönderildi.


 

ANNE VE BABASI ACI HABERLE YIKILDI


 

Göksun İlçesinin Kanlıkavak Mahallesi'nde yaşayan  60 yaşındaki İlhan Kıraç ve 59 yaşındaki annesi Zeliha Kıraç'a acı haberi askeri personeller tarafından verildi.


 

3 aylık Astsubay olan 25 yaşındaki Hamza Kıraç'ın görev yaptığı birliliğinden askeri yetkiler tarafından acı haber ilk önce haber akrabalarına verildi. Şehidin ailesine acı  haber verilmek üzere yakınları ve bazı askeri personel ile birlikte Kanlıkavak Mahallesi’ndeki babaevine giderek oğullarının şehit düştüğü haberini verdiler. Oğullarının şehadet haberi ile fenalaşan aileye olay yerinde hazır bekletilen 112 acil servis ekiplerince müdahale edildi. 
 

BELEDİYE YOLU AÇIYOR 


 

3 aylık astsubay Hamza Kıraç'ın şehit olduğu haberinin Kahramanmaraş'a ulaşması üzerine, şehidin ailesine ait olan evin patika yolu,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından iş makinaları ile açıldığı gözlendi. Bekar olan Şehit Astsubay Hamza Kıraç'ın baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları haberi alır almaz baba İlhan Kıraç'ın evinde toplanmaya başladılar. 

 


Şehidin cenazesi yarın öğle namazında düzenlenecek törenin ardına son yolcuğuna uğurlanacak.


HABER İsmail BOZDOĞAN: Göksun KAHRAMANMARAŞ