Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şehir Kimliği Çalıştayı’nda Kahramanmaraşlılarla buluşacak 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı, 8 Ocak’ta, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  “Sivas’a, Adıyaman’a, Rize’ye, Düzce’ye Ankara’dan bakmakla olmaz. Nasıl ki tek tip kıyafet her bedene olmazsa; her şehre aynı kimlik olmaz, biz halkımızın ayağına gideriz. Onun görüşüne göre hareket ederiz” dedi.

 

YAPILACAK ÇALIŞTAY 81 İLİ KAPSAYACAK

 

Çalıştaylar; şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak.

 

Çalıştaylarda bakanlık bürokratları; şehrin yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, kültür-sanat ve spor temsilcilerinin yanı sıra şehrin kamuoyu algısının oluşmasında ve gelişmesinde etkili olan 'medya' mensuplarıyla bir araya geliniyor.

 

Özüne sadık şehirlerin, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylar da yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor.

 

ŞEHİRCİLİK BAKANI GÜLLÜCE GELİYOR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Şehir Kimliği Çalıştayı'na katılmak üzere bugün Kahramanmaraş'ta olacak.

 

Bakan Güllüce, bu sabah Ankara'dan uçakla Kahramanmaraş'a gelecek ve önce Ramada Otel'de onuruna düzenlenecek olan kahvaltıya katılacak. Bakan İdris Güllüce daha sonra da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Kahramanmaraş Şehir Kimliği Tanıtım Toplantısı" katılacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, öğleden sonra da sırasıyla Valilik, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek. Bakan Güllüce, Kahramanmaraş'taki programının ardından gece Gaziantep'e karayolu ile geçecek ve buradan da uçakla Ankara'ya dönenecek.