Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin yanık ünitesi 6 yatak kapasitesinden 17 yatak kapasitesine çıkartıldı.

 

 

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde yanık ünitesi ameliyathanesinin düzenlendiği bildirildi.

 

Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde 2013 yılı sonunda polikliniği ile birlikte 6 yatakla hizmet vermeye başlayan yanık ünitesi bugün itibariyle 17 yatağa çıkarıldı. Yanık ünitesinde her yaşta hastaya hizmet verilirken, ünitenin Kahramanmaraş'ta ilk ve tek yanık ünitesi olduğu kaydedilerek "^Ünite diğer kliniklerden ayrı olup, sadece yanıklı hastalara ayrılan yataklar, yanık yıkama tankı ve 4 yataklı yoğun bakım bulunmaktadır. Ünite de 2014 yılında 333 hasta yatarak tedavi olmuş ve 3431 hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir" bilgisi verildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

 

 

"Yanık tedavi hizmetlerinin ilimiz ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak sunulması maksadıyla yanık tedavi ünitesinin yanık merkezine dönüştürülmesi için personel sayısı, fiziki şartlar, araç, gereç ve tıbbi donanım standartlara uygun olarak düzenlenmiş son olarak ameliyathanenin düzenlemesi tamamlanmış olup bakanlığımızdan yanık merkezi olarak hizmet vermek için tescil beklenmektedir. Yanık merkezimiz faaliyete geçtikten sonra diğer illerden de sevk almaya başlayacaktır.

 

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kemoterapi Merkezinin kapasitesi de artırıldı. Hastane bünyesinde 9 koltukla hizmet vermekte olan kemoterapi merkezinde günde 17-20 hastaya kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Merkezde hastaların daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet almalarını sağlamak için kemoterapi merkezi taşınarak koltuk sayısı 20’ye çıkarılmıştır.

 

Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çene cerrahisi uzmanı ile periodontoloji uzmanı göreve başladı.  Ağız diş ve çene hastalıkları ve cerrahisi diş tedavilerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Merkezimizde çene cerrahi uzmanı göreve başlamış olup, kişilerde sık rastlanan gömülü 20 yaş dişleri, implant ile apikal rezeksiyon gibi vakalar merkezimizde tedavi edilebilecek ve böylelikle hastalar il dışına gitmek zorunda kalmayacaktır.

 

Merkezimizde periodontoloji uzmanı görev başlamış olup diş eti hastalıkları konusunda her tür tedavi merkezimizde yapılabilecek böylelikle diş eti hastalıkları ile ilgili sevkler en aza indirilecektir. Ağız diş sağlığı merkezinde 48 diş hekimi bulunmakta olup ayda yaklaşık 22 bin  poliklinik yapılmaktadır. Çene cerrahisi uzmanı ile periodontoloji uzmanının göreve başlamasıyla ilin büyük bir eksikliği giderilmiştir.

 

Andırın İlçe Devlet Hastanesinde mamografi cihazı hizmet vermeye başladı. Her yıl binlerce kadının ölmesine sebep olan meme kanserinin erken teşhisine yardımcı olan mamografi cihazı halkın hizmetine sunulmuştur. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak haftada bir gün kurumumuz mamografi merkezinde meme kanseri taraması yapılmaktadır. Ayrıca uzman hekimlerin tetkik istemleri doğrultusunda meme kanseri taraması yapılacaktır."